Országos turnéra indul a Chemgeneration a 2012/13-as tanévben

A Magyar Kémikusok Egyesülete és a BASF által alapított Chemgeneration internetes tudásbázis. A roadshow célja az utánpótlás nevelése és a szakmai elhivatottság.

A 2012-es tanévben a virtuális térből a projekt belép a laboratóriumok világába és országos turnéra indul. A Chemgeneration Roadshow célja, hogy felkeltse a pályaválasztás előtt álló középiskolások érdeklődését a kémia iránt és támogassa az egyetemi és főiskolai szintű képzések, illetve a tudományág iránt elhivatottak utánpótlását.

A roadshow megnyitójára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszékének laborjában került sor szeptember 27-én. A programsorozat első állomásának rendezvényét Joó Ferenc akadémikus, az MTA Kémiai Tudományok Osztályának elnöke nyitotta meg. Az egyetem részéről Pokol György egyetemi tanár, a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának dékánja, a Magyar Kémikusok Egyesülete nevében Simonné Sarkadi Lívia elnök, a BASF képviseletében Herbert Fisch a vállalat hazai leányvállalatának ügyvezetője köszöntötte a laborgyakorlaton résztvevő diákokat és a sajtó képviselőit.