Interaktív természettudományi pályázat műegyetemi nyertesekkel

Az InfoPark Alapítvány tudománynépszerűsítő, illetve kisfilm-készítő pályázatainak eredményhirdetésére 2012. november 29-én került sor. A BME-s díjazottak közül Szilágyi Brigitta, a Geometria Tanszék docense középiskolásoknak szóló interaktív előadássorozatával, Halbritter András, a Fizika Tanszék docense és Härtlein Károly, a Fizika Tanszék mérnöke pedig mérési gyakorlataikkal és kísérleteikkel érdemelték ki az elismerést. Az ELTÉ-ről szintén három oktatót díjaztak: Kriska Györgyöt biológia digitális tananyagáért, Róka Andrást kémiát népszerűsítő és tehetséggondozó előadássorozatáért, valamint Horváth Gergelyt környezet és tájföldrajzi előadássorozatáért.

Az InfoPark Alapítvány évek óta elkötelezett a mérnöki és természettudományi tantárgyak népszerűsítése, a középiskolás tanulók egyetemekre jutásának segítése, valamint az információs társadalom bemutatása iránt. Az alapítvány célja, hogy hidat képezzen az egyetemek és a középiskolák között, így felkeltve a diákok érdeklődését a BME és az ELTE színvonalas műszaki és természettudományos oktatása iránt. Ennek érdekében két pályázatot írtak ki a közelmúltban. Az egyetemi kutatócsoportok a természettudományokat népszerűsítő, interaktív programok megvalósítására negyedik alkalommal pályázhattak, a díjazottak anyagi segítséget kapnak a programok megvalósításához. A középiskolások négy kategóriában (Reális világ, Játékfilm, Digitális világ, Animáció) küldhették be tízperces filmjeiket, melyek játékos és újszerű megközelítésben mutatják be a tudomány érdekességeit. A csapatokat az ELTE és a BME oktatói mentorálták, a helyezettek értékes tárgyjutalmat kapnak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen rendezett ünnepségen Klinghammer István akadémikus, az ELTE volt rektora, az alapítvány kuratóriumi tagja elnökölt.