A BME két hallgatója nyerte meg az SAP szoftvercég nemzetközi versenyét

Boros Ádám és Kéri András, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói nyerték meg a UNICEF és a SAP közös pályázatát.

A verseny során olyan vizuális megoldást kellett tervezni, mellyel jobban át tudják tekinteni az adományozókat, és ez alapján célzott gyűjtésbe foghatnak.

(Fotó: SAP AG)

A versenyre 800 európai, közel-keleti, és afrikai oktatási intézmény kapott meghívást, melyek mind tagjai a szoftvercég felsőoktatási programjának, az SAP University Alliances-nek. A döntőbe három csapat jutott, ahol a magyarok a szlovénekkel és az angolokkal mérkőztek meg. A Boros Ádám és Kéri András alkotta duó végül az UNICEF által feltett kérdésekre adott válaszok mellett a könnyen érthető, vizuális irányítópultjukkal, és hatásos prezentációjukkal győzték meg a zsűrit. Az első helyezettek több díjjal, köztük egy-egy Ipad-del, valamint a spanyolországi utazás és a döntő élményével lettek gazdagabbak. A hallgatók továbbá felkérést kaptak az UNICEF-től egy közös munkára.

Az analitikai, prezentációs, informatikai, idegen nyelvi készséget, üzleti gondolkodásmódot fókuszba állító nemzetközi versenyt másodszorra rendezte meg az SAP. A mostaninál a hallgatók 100 000 egyéni adományozó adatát kapták meg, valamint üzleti intelligencia eszközök álltak rendelkezésükre, ebből kellett megoldást faragniuk a humanitárius szervezet problémájára.