Párhuzamos vidékek IV. - BME tanszékek építészeti kiállítása

A BME Középülettervezési Tanszék, Lakóépülettervezési Tanszéki, Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék és Urbanisztikai Tanszék közös kiállítása február 7-én nyílik.

A kiállítás a BME Építészmérnöki Kar IV. éves, tervezési szakirányra felvett hallgatóinak első féléves munkájáról ad számot, amelyet a kiállító 4 tervezési tanszéken készítettek. A kiállítás címében szereplő szám egyrészt ezt jelenti, de arra is utal, hogy idén negyedik alkalommal rendeznek ilyen témájú kiállítást a FUGA Építészeti Központban. Vidéki kistelepülések élő, valóságos problémáival foglalkozott összesen mintegy 120 hallgató tanáraik, konzulenseik közreműködésével, innen a címbeli „vidékek” szó. A vidékek azért “párhuzamosak”, mert bár tanszékenként különböznek a helyszínek, de a tematika hasonló: a település, települési egység egészének a vizsgálatától elindulva a beépítési terveken keresztül jutni el a konkrét épületek megfogalmazásáig. A hangsúly a komplex gondolkozás folyamatán van, a cél a tervezés társadalmi dimenzióinak a megtapasztalása, ami az építésznek a konkrét közösség iránt érzett felelősségén alapul.

A kiállítást megnyitja: Balázs Mihály DLA tanszékvezető (Középülettervezési Tanszék), Perényi Tamás DLA tanszékvezető (Lakóépülettervezési Tanszék), Nagy Iván adjunktus (Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék) és Benkő Melinda PhD tanszékvezető (Urbanisztika Tanszék).

A kiállítás helyszíne: 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5. (FUGA Budapesti Építészeti Központ)

Időpontja: 2013. február 7., 18 óra

Részletes kiállítási program