A Műegyetemen a Blue Award magyar díjazottjai

2012-ben nyerte el a Bécsi Műszaki Egyetem környezettudatos építészeti ötletpályázatát a BME hallgatója, Holczer Veronika.

Az bécsi egyetem Építészkarának Fenntartható Építészeti Tanszéke tavaly másodjára írt ki nemzetközi hallgatói építészeti ötletpályázatot Blue Award néven, a környezettudatos építészet témájában. A beérkezett 232 tervből összesen tizenegyet ismertek el, ebből két magyar siker született: Holczer Veronika (BME) első díjat kapott a „meglévő struktúrák beépítése” kategóriában, Mészáros Zsuzsanna (MOME) pedig kiemelt dicséretet az „ökologikus épület” kategóriában.

A díj és a díjazottak február 18-án mutatkoznak be a Műegyetemen a Budapesti Francia Intézet és a BME Építészmérnöki Karának szervezésében. Françoise-Hélène Jourda építész, a Bécsi Műegyetem tanára, a Blue Award 2012 Környezettudatos építészet nemzetközi hallgatói ötletpályázat ötletgazdája mutatja be a pályázat koncepcióját, majd a két díjazott prezentálja munkáját. Az érdeklődők ezt követően kérdéseket tehetnek fel az előadóknak.

A Junior Prima Díjas Holczer Veronika diplomamunkájáról itt olvashat részletesebben.

Időpont: február 18. Hétfő 17.00
Helyszín: BME Epítészmérnöki kar, K épület 2. em. 75.