Rendhagyó fizikaórát tartottak a Műegyetemen

A január 29-i rendezvény a BME Fizikai Intézete fizikus tehetséggondozó programjának záró eseménye volt, főszerepben a kísérletekkel.

A Härtlein Károly által bemutatott kísérletek ezúttal az elektrosztatika, vákuum, légnyomás és az áramok mágneses tere témakörökben zajlottak a megjelent mintegy 400 főnyi diáknak. A Fizikai Intézetben jelenleg már közel 10 órányi, fizikaórákon is felhasználható film áll rendelkezésre.

Az előadás diákok és tanárok számára nyilvános volt, sőt, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum stúdiója jóvoltából élőben is közvetítették.

A felvétel innen letölthető

Az előadás az InfoPark Alapítvány támogatásával jött létre.

A fizikus tehetséggondozó program egy mérési szakkör, amit 15 éve szerveznek a Fizikai Intézetben. A foglalkozásokon 11. és 12. évfolyamos középiskolai tanulók mérőpárban, tanári segítséggel végezhetnek fizikai méréseket, elsősorban korábbi OKTV-döntők mérési feladatait. Az idei évben először a kísérleti bemutatón kívül a szakkör résztvevőinek látogatást is szerveztek a Fizika Tanszék kutatólaboratóriumaiba, valamint a Wigner Jenő Szakkollégium tagjai is beszélgettek a diákokkal.

A tehetséggondozó szakkör idei programja

 
 
 
 
 
 
 
 
(Fotó: Philip János)