Páratlan regionális kezdeményezés a Kárpát-medencei egyetemi teremfoci

Ezüstérmet szerzett a MAFC-BME Futsal csapata a Kárpát-medencei Egyetemek IV. Kupáján.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott Kárpát-medencei Egyetemek Kupája a régió magyar egyetemein tanuló ifjúság számára szerveződött. A mozgás és a versenyzés örömét kapcsolja össze a határokon átívelő közösség- és kapcsolatteremtés lehetőségével.

A sportolók emellett felkészültségüket tekintve is komoly ellenfelei egymásnak a kupán. A BME Futsal csapata csak olyan tornákon indul, amelyeken a fiatal játékosok fejlődni tudnak – erősítette meg Huszár Viktor szakosztályelnök, hozzátéve, hogy az immár negyedik éve megrendezett KEK megfelel e feltételnek is, hiszen a játékosok komoly ellenfelekkel tudnak megmérkőzni. Évről-évre remek, hasznos meccseken játszanak. A KEK célja, hogy felhívja a figyelmet az egyetemi sport fejlesztésének fontosságára és a magyar közösségek közötti kapcsolatok ápolására. Huszár Viktor hangsúlyozta, hogy a csapat számára nagyon fontos a közösségekhez, kiemelten a magyar közösségekhez fűződő viszony. A BME Futsal csapata az ELTÉ-vel is nagyon jó együttműködést épített ki. Simon Gáborral, a torna szervezőjével rendszeresen egyeztetnek közös egyetemi, sport és oktatási tervekről, kezdeményezésekről.

Az idei versengést Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Dunai Antal, olimpiai bajnok fővédnökségével rendezték az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, ahová öt országból érkeztek magyar egyetemisták. Összesen tizenhat futsal csapat és tizenkét női röplabda csapat tagjai mérték össze erejüket. Az első helyezett a Csíki Sapientia csapata lett, megelőzve a BME és a Nyíregyházi Főiskola sportolóit. Az ezüstérem azért fáj, mert a csapat remekül szerepelt a tornán, játéka győzelmet érdemelt volna – vallotta be Huszár Viktor a bme.hu-nak. Elismerte ugyanakkor, hogy a győztes csapat hatékonyabbnak és koncentráltabbnak bizonyult. Úgy fogalmazott, hogy a BME csapata olyan intelligens tömeget alkot, ahol az érzelmi intelligencia és a pszichológiai tényezők is komoly szerepet kapnak. Fejlődnünk kell a gyorsabb döntéshozatalban, és fejlesztenünk a koncentrációnkat – foglalta össze a tanulságokat.
A szakosztályelnök elmondta, hogy a BME csapata már rutinos résztvevőnek számít. Emlékeztetett arra, hogy a három évvel ezelőtt indult torna első versenyét meg is nyerték, és az akkori siker nagy lökést adott a frissen létrejött alakulatnak. Azóta minden évben az élmezőnyben végeztek, a tavalyi 4. helyük volt a leggyengébb szereplésük, így idén a csapatot fokozottan motiválta, hogy a BME futsal csapat ismét bizonyíthat. A jövőre rendezett tornáról mindenképpen szeretnénk elhozni az aranyat a BME-nek. Hisszük, hogy a BME Futsalnál elkezdett tudatos építkezésnek meglesz az eredménye – jelentette ki Huszár Viktor. Egy élvonalbeli egyetemen szeretnénk továbbra is élvonalbeli sportolók lenni. Komolyan gondoljuk, hogy a BME Futsal csapata több, mint egy átlagos futsal csapat – hangsúlyozta.

A verseny részévé vált jótékonysági akcióval ezúttal a Kárpátalján található Tiszakeresztúri Általános Iskola diákjai számára gyűjtöttek sportfelszereléseket. A BME csapata használt ruhákkal és használaton kívüli számítógépekkel járult hozzá a sikerhez.

A torna részleteiről itt olvashatnak, valamint követhetik az eseményeket a Facebook-on is.

 

A BME ezüstérmes futsal csapata