Világkupa aranyérmes a Műegyetemi Atlétikai és Football Club versenyzője

Hagymási Réka kajakos a női K2-ben 1000 méteren állhatott a dobogó legfelső fokára.

Szegeden rendezték meg a nemzetközi kajak-kenu szövetség idei Világkupa sorozatának első állomását, ahol 41 ország 800 sportolója versengett. A közel 70 fős magyar válogatott összesen 18 érmet gyűjtött a viadalon. Hagymási Réka és Horváth Alexandra a női K2-ben 1000 méteren győztek, látványos párharcban diadalmaskodva az ezüstérmes helyre beevező hazai csapattársak fölött is.

Mint a fiatal versenyző a bme.hu-nak elmondta, kemény időszak áll mögötte, hiszen éppen most tette le érettségi vizsgáit is. „Nem könnyű összeegyeztetni a tanulást a sporttal, de eddig sikerült” – fogalmazott Hagymási Réka hozzátéve, hogy élsportolóként szereti a kihívásokat.

 

 

Slezsák István, a MAFC szakosztályelnöke elmondta, már annak is nagyon örültek, hogy ki tudták harcolni az indulási jogot, így nagyon meglepte őket az eredmény. „Egy jó pályát szerettünk volna menni, azt hiszem ezt maximálisan teljesítettük” – tette hozzá Hagymási Réka.

 

 

A MAFC kajak-kenu szakosztálya tavaly januárban alakult, jelenleg 60 versenyzőjük van 5 korosztályból. Mint a szakosztályelnöktől megtudtuk, négy versenyzőjük az utánpótlás-válogatott kerettagja, a csapat pedig több, mint 60 korosztályos magyar bajnoki címmel büszkélkedhet. Slezsák István elmondta, hogy a törekvésük egy olyan szakosztály működtetése, ahol a kezdő, a vízisportok alapjaival most ismerkedő gyerekektől kezdve az ifjúsági, felnőtt versenyzőkön át a masters korosztályig mindenki maximálisan ki tudja bontakoztatni képességeit. „A középpontba a versenysportot helyezzük, de fontos számunkra, hogy a meglévő tömegsport-igényeket is kiszolgáljuk, illetve megtaláljuk azokat a szakágakat, ahol a síkvízen kevésbé eredményes versenyzők akár országos szintű sikereket érhetnek el, ilyen például a sárkányhajózás” -  magyarázta az elnök. Slezsák István hozzátette: szeretnék, hogy minden náluk sportoló fiatal az edzéseken, versenyeken keresztül sajátítson el az élet más területén is nélkülözhetetlen értékeket.

Hagymási Réka hozzátette, hogy a csapat és az edzője miatt választotta a MAFC jó hangulatú, családias szakosztályát egyesületként, ahol nagyon szeret edzeni.

 

Hagymási Réka a kép baloldalán látható.

Fotók: MAFC kajak-kenu szakosztály