Középpontban a találékonyság

Két BME-s hallgató részesült Harsányi István-díjban az innovációmenedzsment területén nyújtott kiemelkedő teljesítményért.

Szőke Ákos, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar doktorandusza a „Modellek és algoritmusok agilis szoftverezéséhez és ütemezéséhez” című pályaművéért kapott Harsányi István Ph.D. Díjat.

Havasi Gábor, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar hallgatója „Finomkémiai iparágban lévő speciális üzletág technológiáinak elemzése technológiamenedzsment szempontból” című dolgozatával érdemelte ki a Harsányi István Hallgatói Díjat.

Az elismeréseket Pakucs János, a BME díszpolgára, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Dobák Miklós, a Manager Képzés Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem intézetigazgató egyetemi tanára adta át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóknak.

A Harsányi István-pályázat a gazdasági, a műszaki és a természettudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók innovációs menedzsment ismereteinek bővítését, és tudományos szintű feldolgozását díjazza. A díjátadó ünnepséget hagyományosan a Műegyetemen tartják a Pro Progressio Alapítvány, a Manager Képzés Alapítvány, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Menedzsment és Vállalat-gazdaságtan Tanszék, a Heller Farkas Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség szervezésében.