Csapatépítés a külföldi gólyáknak is

Az angol nyelvű képzés történetében először rendeztek sportnapot az elsőéveseknek.

Csodálatos környezetben végzett aktív testmozgást, kiegyensúlyozott pihenést, jó hangulatot és tökéletes csapatépítést kínált a világ számos országából érkező új hallgatóinknak a BME Nemzetközi Csoportja által szervezett sportnap. Az első alkalommal megrendezett programra a reguláris képzésre érkezett gólyák harmada, mintegy hetven – főként brazil – diák jelentkezett. Busszal utaztak Zsámbékra, ahol három sportágban – futásban, labdajátékokban és úszásban – mérték össze tudásukat. Többféle labdajátékban is versengtek: volt futball, röplabda és amerikai foci.

A négy futballcsapat (a Barcelona, a Golden Boys, a Salt and Cinnamon és a BME United) tornájának végső győztese ez utóbbi lett. A csapat tagjainak neve arra utal, hogy több földrész lakói játszottak együtt: többek között brazilok Latin-Amerikából, nigériaiak Afrikából, kirgizek és azeriek Ázsiából. Várható nyereményük, hogy a jövőben az egyetem oktatói ellen játszhatnak.

„A napfényes idő is hozzájárult a sportnap sikeréhez,  a diákok lelkesek, aktívak és sportszerűek voltak” – válaszolta a bme.hu kérdésére Balogh Valéria, a Nemzetközi Csoport ügyvivő szakértője, az esemény fő szervezője „Az egyes országok képviselőinek eltérő vérmérséklete ellenére közös volt a sportszeretet és a játékos kedv, a szurkolás és a kikapcsolódás élménye.”

Ebéd után a diákok az uszodában vezették le a meccsek okozta izgalmakat – úszással, játékkal. A gólyák most találkoztak először, de a jól sikerült csapatépítés hosszú távú barátságokat alapozhatott meg.

- HA -

Fotó: Horváth György Ádám