Továbbra is vonzók a BME mesterképzései a jelentkezők körében

Lezárult a felvételi eljárás a februárban induló keresztféléves képzésekre. A legtöbb hallgató a Műegyetemre nyert felvételt.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a keresztféléves felvételire csak mesterképzéseket hirdetett meg. A 2016 februárjában induló képzésekre országosan 3920 főt vettek fel az intézmények, ebből a legtöbb hallgatót, 936 főt a Műegyetem.

Országos összehasonlításban ez kiemelkedő adat, hiszen az összes felvett közel 24%-a a BME-re jutott be. Túlnyomó részük, 925 fő állami ösztöndíjas képzésben kezdi meg tanulmányait.

A tavalyi eredményünkkel (916 fő) összehasonlítva kismértékű növekedés tapasztalható, ami kitűnő eredmény a kedvezőtlen demográfiai folyamatok tükrében. Szintén kiemelendő, hogy mindez nem járt együtt a felvettek pontszámának csökkenésével.

A Műegyetem a mesterképzéseket meghatározónak és fontosnak tartja a gazdaság fejlődéséhez, amelyhez elengedhetetlenül szükségesek a mesterdiplomával rendelkezők. A mesterdiploma belépő abba az „elit klub”-ba, ahol a munka annyira változatos és kihívásokkal teli, hogy egyben élvezet is.

Dr. Veszprémi Károly

oktatási rektorhelyettes