Minősített Könyvtár címmel tüntették ki a BME OMIKK-ot

A rangos elismerést az intézmény főigazgatója vette át a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Pesti Vigadóban.

„Az elnyert cím a könyvtár munkatársai többéves elhivatott munkájának eredménye” – emelte ki a BME OMIKK főigazgatója. Liszkay Béla hozzátette szigorú szabályrendszer szerinti önértékelést kell készítni öt évenként. A működés lényege a partnerközpontúság, a stratégiai tervezés és a felhasználóbarát hozzáállás. A minőségbiztosítás bevezetését elődje, Fonyó Istvánné kezdeményezte.

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára adta át a kitüntetést Liszkay Béla főigazgatónak

A könyvtár Minőségirányítási Tanácsa egyebek mellett kidolgozta az intézményen belüli teljesítményértékelési rendszer módszertanát, összeállította a Minőségirányítási Kézikönyvet, illetve évente elégedettségméréseket végez partnerei körében – tudtuk meg.  „Tagjainak, Juhász Rékának, Adamecz Katalinnak, Balogh Ilonának, Lengyel Gyöngyinek, Pathó Ildikónak és Vajna Évának elkötelezett munkáját ezúton is szeretném megköszönni” – nyomatékosította a könyvtár vezetője.

Minősített Könyvtári Cím

A Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere által adományozott elismerésben a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek részesülnek.

A nyertes intézmények öt évig jogosultak a megtisztelő cím viselésére.

Fotó forrása: kormany.hu