Újra a BME-n tartotta közgyűlését az ATHENS

Európa 15 vezető műszaki egyeteme képviselőinek éves rendezvényén aktuális szakmai kérdések megvitatása szerepelt a napirenden.

László Krisztina, a BME nemzetközi rektorhelyettese köszöntötte az ATHENS (Advanced Technology Higher Education Network/Socrates) közgyűlését, amelynek 2003 után ismét Egyetemünk adott otthont. A június 17-i rendezvényen a hálózat 15 egyetemének képviselői jelentek meg.

Fotó: Philip János

A partneregyetemek képviselői a szakmai programok után örömmel vettek részt Kádár Bálint, az ÉPK Urbanisztika Tanszék tanársegédje által vezetett városnéző sétán is.

Fotó: http://athensnetwork.eu/

Az 1997 óta működő, Európa 15 vezető műszaki egyetemét összekötő szervezet egyik fő tevékenysége az évente két alkalommal (március, november) sorra kerülő egyhetes intenzív szakmai kurzusok szervezése. A 30 órás képzéseken a hálózathoz tartozó egyetemek hallgatói a fogadó ország kultúrájával ismerkednek meg az „európai dimenzió tevékenység” részeként. A kurzusokat a rendező egyetemek professzorai tartják a diákok számára. Évente kb. 150 képzés indul mintegy 5000 tanulóval angol, francia és spanyol nyelven.

A BME-n az Építőmérnöki Kar és az Építészmérnöki Kar által szervezett kurzusok iránt nagy az érdeklődés – tájékoztatott Fekete Dóra programkoordinátor. A 2016/17-es tanévben már a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar is hirdet képzést – tette hozzá a Központi Tanulmányi Hivatal Nemzetközi és Tudományos Csoportjának munkatársa.

A részképzés következő pályázati felhívása itt érhető el.