Műegyetemi sportsikerek a 3. Európai Egyetemi Játékokon

Evezésben, karatéban, vízilabdában és bridzsben is kiváló eredményeket értek el a BME sportoló hallgatói.

Július 12. és 25. között a horvátországi Zágrábban és Rijekában rendezte meg az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) a 3. Európai Egyetemi Játékokat.

A műegyetemi sportolók közül férfi egypár evezésben 2. helyezett lett Tamás Bence, karatéban Nagy Botond kata 3. helyezést ért el.

Tamás Bence képünkön balról az első

Nagy Botond

Elődöntőbe jutott és végül a tornát 4. helyen zárta a BME vízilabda csapata. Az első mérkőzésen a skopjei egyetem csapatát 10-6-ra verték a műegyetemisták, majd a szerbek visszalépése után a házigazda rijekai egyetem csapatával mérkőztek meg, végül a harmadik helyért vívott meccsen a spliti egyetemmel szemben maradtak alul a BME-sek.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vízilabdacsapatának tagjai: Bernula Gergő, Blum Dániel, Holló Barnabás, Jansik Áron, Kincses Balázs, Kincses Péter, Kosztolányi Gábor, Kovács Ádám, Magyar Balázs, Pajtók Pázmán, Trombitás Bálint, Varga Péter, Varga Viktor, Kürtös László (edző), Csigó Tibor (edző).

7 ország 10 csapata mérkőzött meg egymással 4 napon keresztül bridzsben. A műegyetemi hallgatók 5. helyezést értek el. A csapat tagjai: Fischer Brigitta, Szirmay-Kalos Barnabás, Tubak Dániel és Vági Máté.

A versenyen 21 sportágban (tollaslabda, kosárlabda, kosárlabda B3x3, azaz, a kosárlabda új szakága, 3 játékos 3 játékos ellen játszik, 1 cserével), strandröplabda, bridzs, sakk, futball, futsal, golf, kézilabda, judo, karate, evezés, rugby 7-es, hegymászás, úszás, asztalitenisz, taekwondo, tenisz, röplabda, vízilabda) mérhették össze képességeiket a kontinens felsőoktatásban tanuló sportolói.
Magyar színekben 10 hazai egyetem hallgatói indultak. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 19 fővel, a Budapesti Corvinus Egyetem 1 fővel, a Debreceni Egyetem 20 fővel, az Eötvös Loránd Tudományegyetem 4 fővel, a Metropolitan Egyetem 1 fővel, az Óbudai Egyetem 1 fővel, a Semmelweis Egyetem 13 fővel, a Széchenyi István Egyetem 10 fővel, a Szent István Egyetem 2 fővel, a Testnevelési Egyetem 24 fővel képviseltette magát a rendezvényen.
A fogyatékkal élő számára két sportágban (asztalitenisz és úszás) hirdettek meg versenyeket.

TZS - TJ

Fotók forrása: www.mefs.hu