Vedd kezedbe a jövődet!

Középiskolásoknak és szüleiknek, tanároknak és a továbbtanulás iránt érdeklődőknek tart Nyílt Napot idén is a Műegyetem november 25-én, pénteken 8 és 16 óra között.

„A korábbi évekhez képest több programot szervezünk a campus központi épületén kívüli létesítményekbe is, így a diákok teljesebb képet kaphatnak az egyetemről, közvetlen tapasztalatot szerezhetnek az itt folyó képzésekről és a hallgatói életről” – osztotta meg az idei Nyílt Nap újításait vázolva Keresztes Péter, a BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) igazgatója.

„A rendezvény központi helyszíne továbbra is a K épület marad, amelynek aulájában minden kar információs standdal várja az érdeklődőket. E mellett négy karunk, a VBK, a KJK, a GTK és a VIK a saját kari „bázisokon”, a CH, az St, a Q és az I (Info) épületben is szervez kiállítást és üzemeltet információs pontot.”

Egy-egy adott kar képzéséhez közel álló érdekességeket és kísérleteket mutatnak be a Technikai Érdekességek Kiállításán (K épület, I. és II. emeleti kerengő) és a CH, St, I (Info) épületekben. A kari tájékoztatókon a dékáni hivatalok munkatársai ismertetik a képzéseket és a felvételivel kapcsolatos információkat. Szakmai ismeretterjesztő előadásokat tartanak többek között a szerkezettervezés szépségeiről, a 3D képekről és a 3D műanyagmodellekről, a vízmérnöki képzésről és a 21. századi közlekedésről. A hallgatók aktív munkavégzési helyszíneit tekinthetik meg az érdeklődők a csoportos laborlátogatásokon az Építőanyagok, a Geotechnikai és a Víziközmű laboratóriumban.

Bemutatkozik az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (OMIKK), a BME Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK), a BME Sportközpont, és kiállítással készülnek a BME versenycsapatai is.

Az idei évben a tanulók egy előzetes online regisztrációs rendszerben jelentkezhettek, ahol arra is válaszolniuk kellett, hogy mely kar(ok) iránt érdeklődnek. A helyszínen már csak be kell jelentkezniük a rendezvényre, így gördülékenyebb a bejutás, a szervezők pedig pontosabb statisztikát kapnak a látogatóközönségről.

„Tavaly rekordot döntöttünk, több ezer középiskolás jött el a rendezvényünkre, és idén is sok olyan diákra számítunk, aki érdeklődik a továbbtanulás iránt a műszaki, az informatikai, a gazdasági, a természet- vagy a társadalomtudományok területén” – fejtette ki a HSZI igazgatója.

A további részletek és a teljes program a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) weboldalán tekinthető meg. A rendezvény közösségi médiafelületén a legfrissebb információkat közlik a szervezők.

TZS-TJ