„Életük legfontosabb időszakában lehetnek hatással az emberekre”

A Műegyetem négy oktatója kapott egyetemi tanári kinevezést a köztársasági elnöktől. Az okiratokat az illetékes államtitkár adta át ünnepélyes keretek között.

Egyetemi, főiskolai oktatónak lenni egyszerre kitüntetés és felelősség, hiszen életük legfontosabb időszakában lehetnek hatással az emberekre – hangsúlyozta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a kinevezési okiratok átadásakor.

A politikus 75 egyetemi és 28 főiskolai tanári kinevezést adott át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen megtartott ceremónián. „A diák nem edény, amelyet meg kell tölteni, hanem fáklya, amelyet meg kell gyújtani” – idézte Palkovics László Igor Tamm Nobel-díjas orosz fizikust, hozzátéve, hogy a magyar felsőoktatásnak a „nemzetközi porondon is meg kell állnia a helyét". Szorgalmazta, hogy 2020-ra a magyar felsőoktatásban tanulók 15 százaléka külföldről érkező, azaz nem magyar állampolgárságú hallgató legyen.

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem frissen kinevezett egyetemi tanárai:

 

Gépészmérnöki Kar

Imre Attila

Villamosmérnöki és Informatikai Kar

Charaf Hassan

Természettudományi Kar

Dóra Balázs

Természettudományi Kar

Kézsmárki István

A köztársasági elnök a legutóbbi alkalommal az alábbi műegyetemi oktatókat nevezte ki egyetemi tanárrá:
Cinkler Tibor (VIK), Ferenczi Miklós (TTK), Halbritter András Ernő (TTK), Kállay Mihály Balázs (TTK), Keserű György Miklós (VBK), Kiss Rita Mária (GPK), Koppa Pál (TTK), Ormos Mihály (GTK), Tapolcai János (VIK).

HA - TJ