Közlemény a GTK Kari Tanácsának döntéséről

A kar képviselői „A BME Szenátusa által kijelölt testület javaslata a GTK által felvetett problémák a BME-n belüli megoldására” című előterjesztésről nyilvánítottak véleményt.

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsa január 11-én szavazott a BME Szenátusa által január 10-én elfogadott „A BME Szenátusa által kijelölt testület javaslata a GTK által felvetett problémák Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen belüli megoldására” című előterjesztésről. A dokumentumról hosszú vita után, 13 igen, 14 nem és 1 tartózkodás mellett szavaztak a résztvevők – olvasható a GTK Hallgatói Képviseletének weboldalán.

A javaslatot az Egyetem Szenátusa által felkért, teljes körűen felhatalmazott testület tagjai a GTK Kari Tanácsa által megválasztott öt képviselővel együtt készítették a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karral összefüggő, vitatott kérdések rendezése érdekében (a két testület tagjainak névsora ITT olvasható – szerk.).  A munka célja a nyolc karral rendelkező BME egységének megőrzése, a GTK által felvetett problémák egyetemen belüli megoldása volt.

A Szenátus ezt megelőzően megállapította, hogy a két testület egyeztetésének eredményeként létrejött a problémák feltárását, analízisét és megoldását tartalmazó javaslat.