Több száz munkaajánlattal és ösztöndíj-lehetőséggel várták a hallgatókat

Mintegy 150 kiállító kínált állást, gyakornoki munkát és ösztöndíjakat a Műegyetemi Állásbörzén és társrendezvényén, a Külügyi Börzén.

„Szánj időt a jövődre, gyere el és KERESS JÓL!” – e szavakkal csalogatták már a rendezvény előtti napokban az érdeklődőket hazánk legnagyobb állásbörzéjére, az idén 44. alkalommal megszervezett Műegyetemi Állásbörzére, illetve a 18. alkalommal rendezett Külügyi Börzére a BME Központi épületében. Előbbin 145 kiállítóhelyen, utóbbin 26 standnál várták a munka- és gyakornoki lehetőségek, külföldi ösztöndíjak és szakmai tapasztalatot nyújtó kiírások iránt érdeklődőket. Mindkét eseményt megnyitották a BME hallgatói mellett a többi budapesti és vidéki felsőoktatási intézmények diákjai számára is, mint ahogyan a friss diplomásokra és a tapasztalattal rendelkezőkre is számítottak.

Messze nemcsak mérnöki, hanem pénzügyi, gazdasági, informatikai és természettudományi állások közül is lehetett válogatni. Az Állásbörze alatt elérhető oldalon keresztül mindössze három kattintással, a szükséges végzettség és tapasztalat szerint válogathattak a kíváncsiak a kiállítók által kínált pozíciók között. Idén elektronikus formában is elérhetővé tették a rendezvény kiállítóit ismertető „Kalauz” kiadványt, jövő héttől pedig az Állásbörze online, virtuálisan is „körbejárható” lesz.

Az idei Állásbörzét megelőző időszakban a Hallgatói Szolgáltatások Igazgatósága 3-ról 4 hetesre bővítette a Felkészítő Napokat, hogy minél több hallgató bevonása váljon lehetővé a tréningekbe és a tanácsadási foglalkozásokba. Új témaként jelent meg többek között az üzleti hazugságok felismerése, amelyen szakértő elemezte az állásinterjúkon zajló helyzeteket. Idén is volt tanácsadás önéletrajzíráshoz, valamint próbainterjú, karrier- és grafológiai tanácsadás. Az Állásbörzét megelőző Felkészítő Napok programjaira összesen 277 hallgató regisztrált.

TZS - TJ

Fotó: Takács Ildikó