GTK oktatók távozása - rektori-dékáni közlemény

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar vezetése olyan megállapodás előkészítésén dolgozik, amely lehetővé teszi a biztonságos tanévkezdést.

A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar közel 40 oktatója július 6-án benyújtotta munkaviszonyának megváltoztatása iránti kérelmét. (Azon oktatókról van szó, akik az elmúlt hónapokban a BME és a GTK vezetése között kialakult konfliktus megoldását a GTK kiválásában és annak az ELTE-hez csatlakozásában látták.) A BME segíti a kollégák problémamentes távozását, többségük áthelyezéssel kerül új munkahelyére.

A BME GTK 217 fős oktatói létszámának csökkenése 40 fővel a kar eredményes működését nem veszélyezteti. A BME és az ELTE egy olyan együttműködési megállapodás előkészítésén dolgozik, amely lehetővé teszi a biztonságos tanévkezdést, valamint azt, hogy a hallgatók az eddig megszokott módon folytathassák tanulmányikat.

A GTK vezetése az átmeneti nehézségek kezelésén túlmenően a kialakult helyzet hosszútávú megoldásán is dolgozik. Folyamatban van több kiváló, magasan kvalifikált oktató felvétele, valamint előkészítés alatt áll az új kari stratégia, amely a gazdasági képzések változóban lévő struktúrája mellett is lehetővé teszi a műszaki környezethez kötődő GTK erősségeinek maximális kihasználását.

Józsa János BME rektor - Koltai Tamás GTK dékán