Megállapodott egymással a BME és az ELTE - A két egyetem közleménye

A megállapodás értelmében az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete (GTI) átmeneti jelleggel oktatási szolgáltatást végez a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) képzésein.

Az együttműködés lényege, hogy az ELTE GTI munkatársai a 2017/2018-as tanévben a BME GTK összes gazdaságtudományi alap- és nappali mesterszakján, a számvitel mesterszakon, valamint az MBA szak kifutó évfolyamán oktatják a pénzügyi, számviteli és jogi tárgyakat, illetve e témakörökben továbbviszik a projektfeladatok, szakdolgozatok, diplomatervek konzultációit is.

2018 őszétől az ELTE GTI már csak a pénzügy és számvitel alapszakon, a pénzügy mesterszakon, valamint a számvitel mesterszakon folytat meghatározó oktatási tevékenységet a BME-n. A kommunikáció és médiatudomány szakokon a 2017/2018-as tanévben számos részfoglalkoztatású oktató tanít majd.

E megállapodás messzemenőkig biztosítja a hallgatóság érdekeinek érvényesülését, a képzési színvonal megőrzését, miközben összeilleszthető e két vezető egyetem saját képzési stratégiáival, intézményfejlesztési terveivel is. Lehetővé teszi mind a műszaki környezethez kötődő BME GTK erősségeinek távlati kihasználását, mind az ELTE gazdaságtudományi képzésének megerősítését.

A 2017. augusztus 31-én született egyezség a két egyetem akadémiai oldala közötti szakmai megállapodás. Az együttműködés gazdasági részleteiről a közeljövőben a két egyetem kancellárja állapodik meg.