Elhunyt Golenczki István

A Kancellária Informatikai Igazgatósága egyetemszerte ismert rendszergazdájának temetése augusztus 15-én 11 órakor Biatorbágyon lesz.

István 34 éve dolgozott az Egyetemen. Részt vett az egyetemi számítógépes hálózat, a központi levelező rendszer kialakításában, Netware rendszerek üzemeltetésében. A BME Mérnöktovábbképző Intézetnél évekig oktatott Netware, számítógépes hálózatok, informatikai biztonság illetve rendszergazdai ismeretek témakörökben.

Az Egyetem egyik legmegbízhatóbb nagy szaktudású munkatársaként szakterülete elsősorban a szerver gépek, levelező rendszerek adminisztrálása és karbantartása volt. Ő intézte és tartotta nyilván a központi gépterem energiaellátásának, szünetmentes ellátásának klímakapacitásának elosztását és kihasználtságát. Mindig lehetett rá számítani akár éjszakai, ünnepnapi vagy hétvégi zavarok megoldásánál. Szinte minden hétvégi tervszerű leállás egyik szervezője és megvalósítója volt. Soha nem méltatlankodott, amiért mindig őt keresték ilyen problémákkal. Munkáját és emberi magatartását a hozzáértés, megbízhatóság és az alázat jellemezte. Szakértelme és szorgalma, valamint a mindig derűs munkabírása, a barátságos hangulata nagyon fog hiányozni. (Forrás: Golenczki Krisztina)