Átadták a jövő pénzügyi mobilalkalmazásai pályázat díjait

A BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszéke a GRÁNIT Bankkal együtt immáron harmadszor hirdetett ötletpályázatot.

Az egyetemi képzés minőségi színvonalát jelzi a sok kiváló, igényes és gyakorlati megvalósításra is alkalmas pályamű – hangsúlyozta Charaf Hassan, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára értékelve a jelentkezők munkáját a Gránit Bankkal közösen tartott ünnepélyes díjátadón.

A mobiltelefonra épülő virtuális világ új lehetőségeket kínál, amelyek arra inspirálják a GRÁNIT Bankot, hogy intenzíven építsen a jövő mobil fejlesztőinek újító ötleteire is – mondta Hegedüs Éva, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója, hozzátéve: digitális innovációkban élenjáró felelős vállalati szereplőként a bank fontosnak tartja a magyarországi informatikai képzés támogatását. Ezért harmadik alkalommal hirdette meg ötletpályázatát a jövő pénzügyi mobilalkalmazására a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékével. A pályázat célja – hasonlóan a korábbi évek kiírásaihoz – innovatív, a felhasználók igényeire szabott, a piacon még nem elérhető, okostelefonon futó pénzügyi alkalmazás fejlesztése volt. A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri a fődíjas ötleteket az újdonságok potenciális üzleti értéke, a bemutatott alkalmazás dizájnja és a prototípus kidolgozottsága alapján választotta ki. A tavalyi felhívásra összesen 22 pályamű érkezett a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatóitól, amelyek közül a bank által 10 legjobbnak ítélt jutott tovább az utolsó fordulóba.

A rendezvényen egy olyan terv lett a fődíjas, amely univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobilapp-ot, hogy felhasználójának minél teljesebb szolgáltatás, akár még receptek és lépésszámláló is rendelkezésére álljon a pénzügyek néhány érintéssel történő lebonyolítása mellett, valódi élménnyé változtatva az alkalmazás használatát. A másik két helyezést elérő ötlet közül az egyik a mobilkészülékek sajátosságait kihasználva a bankolást a telefonáláshoz és SMS küldéséhez hasonló egyszerűségű műveletté varázsolná, míg a másik egy modern banki app teljes arzenálját vonultatta fel az ügyfélelégedettség növelésére, ennek részeként megoldást javasolt az alapfunkciókon túl mikromegtakarítások kezelésére, QR kódos fizetésre, kártyazárolásra, és még számos egyéb banki műveletre. A pályázat nyertesei: Kapitány Erik, Varnyú Dóra és Czetter Gábor VIK-es hallgatók magas pénzjutalmat kaptak teljesítményükért.

– GI –
Fotó: GRÁNIT Bank Facebook-oldal