Nyelvi képzések indulnak a Műegyetem és a Magyar Mérnöki Kamara együttműködésében

Az oktatás közös szervezéséről született megállapodás a BME Idegen Nyelvi Központja és az MMK között.

„A bővülő nemzetközi kapcsolatok, a határokon átnyúló nagyszabású projektek a magas szintű szakmai tudás mellett különösképpen igénylik a mérnökök a megfelelő, tárgyalóképes nyelvtudást és a szaknyelvi ismereteket. E kihívásnak eleget téve indul el a BME Idegen Nyelvi Központja és a Magyar Mérnöki Kamara együttműködésében az a képzéssorozat, amely ötvözi a szakmai, műszaki tartalmakat egy gyakorlatorientált nyelvi fejlesztéssel” – hangsúlyozta Fischer Márta, az INYK igazgatója a megállapodás aláírásakor.

A BME GTK Idegen Nyelvi Központjával közösen meghirdetett nyelvi képzések a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) tagjai számára elérhető több szintű fejlesztést tesznek lehetővé. Az érdeklődők angol, német, francia, orosz, olasz és spanyol nyelven, illetve igény szerint más nyelveken is középszintű (B2), küszöbszintű (B1), haladó (C1), és alapszintű oktatásra jelentkezhetnek kedvező feltételek mellett.

„A mérnökök szakmai képzése kiemelt helyet foglal el a Magyar Mérnöki Kamara tevékenységei között. A megalapozott szakmai ismeretek elengedhetetlenül fontosak a nemzetközi színtéren történő szerepléséhez. Ennek alapfeltétele, hogy a nyelvi korlátok ne akadályozzák a határokon átívelő programok bonyolítását. Szükséges még a mai, egyre gyorsabb és korlátok nélkül bejárható világ megértésében az, hogy a tudást a legszélesebb körből meríthessék a szakemberek, megtapasztalva a legjobb gyakorlatokat, legyenek azok német, francia, vagy akár angolszász világból megszerezhetők” – emelte ki az együttműködés legfontosabb jövőbeni eredményét Nagy Gyula, az MMK elnöke.

A képzések elindítását széles körű felmérés előzte meg, amely rávilágított a nyelvi irányokra és a különböző szintű oktatás iránti igényekre. A kutatásban a nyelvi ismeretekre/ képzettségre vonatkozó kérdésekre kapott válaszok alapján alakult ki az Idegen Nyelvi Központtal közös képzések nyelvi és szintbeli összeállítása.

A tavaszi félévben induló képzésekről további információ a  BME aloldalán  érhető el.

- GI -