Példás műegyetemi sportsikerek a magyar és nemzetközi bajnokságokon

Az elmúlt tanévben is számos éremmel gazdagodtak a BME hallgatói a felsőoktatásban tanulók számára meghirdetett egyéni és csapatversenyeken.

Több alkalommal dobogós vagy pontszerző helyen végeztek a műegyetemi hallgatók a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) különböző versenyszámaiban.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tanévenként meghirdeti a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB) azzal a céllal, hogy gazdára találjanak az egyetemi sportversenyek bajnoki címei, a hallgatók körében népszerűsítsék az egyes sportágakat, illetve elősegítsék a sportolók kiválasztását a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) és az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) megmérettetésekre (Universiade, egyetemi világbajnokságok és Európa-bajnokságok).

A tornákat felsőoktatási intézmények, kisebb számban sportegyesületek rendezik felhívás alapján, együttműködve az illetékes országos és helyi sportági szakszövetségekkel. A pályázatokat a MEFS bírálja el és koordinálja. Egy-egy versenyen azok a sportolók vehetnek részt, akik a megmérettetés időpontjában hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Váltófutás – Rókaűzők versenye

24. alkalommal rendezték meg a Pécsi Tudományegyetemen a Rókaűzők Váltófutóversenyt. A megmérettetés különlegessége volt, hogy a résztvevők az eddig megszokott útvonalhoz képest ellenkező irányban teljesítették a pályát: Pécsről Kaposvárra futottak, a Mecseken és a Zselicen át tették meg a dupla maratoni távot (kb. 84,6 km-t). A 12 fős vegyes csapat hölgy tagjai a könnyebb szakaszokat, míg a férfiak a nehezebbeket vállalták el.

A műegyetemi „BMEnők” csapata első helyen végzett.

A váltó tagjai: Nagy Krisztina, Dalos Máté, Porgányi Márk, Berekméri Levente, Mantuano Eszter, Dénes Ervin, Iklódi Zsolt, Tóth Adrián, Molnár Enikő, Gerlei Máté, Pintér András és Tacsi Kornélia.

Forrás: bama.hu

A másik műegyetemi csapat, a „BMEnőbbek” a 6. helyre érkezett be.

Tagok: Szalai Enikő, Rozenberszki Dávid, Szekeres Máté, Zsíros Ádám, Iklódi Eszter, Molnár Levente, Tatai Álmos, Horváth Hanna, Kitajka Béla, Gyürkés Martin és Jaksó Ágota.

Váltófutás – Szarvasűzők versenye

Az Eger és Miskolc közötti 83 km-es távon rendezett MEFOB-versenyt keresztelték a Szarvasűzők váltófutásának. A csapatok Egerből indultak a borsodi megyeszékhelyig a Bükk néhol 900 méteres magaslatain át. A nehéz terepviszonyok között a 12 fős műegyetemi váltó a 4. helyre ért be.

A csapat tagjai: Dénes Ervin, Iklódi Zsolt, Molnár Enikő, Molnár Levente, Nagy Krisztina, Pintér András, Piti Ákos, Rozenberszki Dávid, Szabó Krisztina, Szekeres Máté, Tacsi Kornélia és Tatai Álmos.

Sportlövészet

Remekeltek a műegyetemi fiatalok a Syma Sportcsarnokban megrendezett sportlövészet MEFOB-on: a férfiaknál Gál Bence 2., Izsó András 3. és Varga András 4. helyezett lett, míg a nők közül Zwickl-Veres Kata az ezüstéremig küzdötte föl magát.

Judo

15 egyetem összesen 209 hallgatója vett részt a judo MEFOB-on. A 81 kg-osak súlycsoportjában indult Borbényi Tamás, aki az 5. helyen végezve szerezte meg az egyetlen műegyetemi helyezést.

Úszás

Az úszó MEFOB-ot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Testnevelési Központja és a MEFS szervezte a Tüske Uszodában 18 felsőoktatási intézmény több mint 200 hallgatójának részvételével. Látványos éremeső jellemezte a műegyetemisták szereplését, összetettben a 3. helyen végzett a BME, emellett szép egyéni eredmények is születtek:

Versenyző neve Versenyszám Helyezés Időeredmény
Szatnik Gergő B 50m ffi gyors 2 14:09:36
Fekete Csongor B 50m ffi gyors 6 16:33:36
Varnyu Iván B 100m ffi gyors 6 56:68
Kemény Alexandra B 100m női mell 2 1:26:29
Kendi Péter B 100m ffi hát 2 1:05:22
Bata Natali B 100m női hát 3 1:16:08
Révfy Laura B 100m női hát 6 1:19:24
Cseh László A 100m ffi pillangó 1 53:60
Szatnik Gergő B 100m ffi pillangó 1 10:06:00
Varnyu Iván B 100m ffi pillangó 3 1:02:16
Mészáros Viktor B 400m ffi gyors 5 4:41:34
Cseh László A 200m ffi vegyes 1 2:11:15
Geier Norbert B 200m ffi vegyes 6 2:34:20
Bata Natali B 200m női vegyes 1 2:43:35

A 4*100 m férfi vegyes váltón a BME „A” csapata 2. helyezett lett, míg a „B” csapat ideje a 6. helyre volt elegendő. Ebben a számban a nők az 5. helyért úsztak sikerrel, míg a 10*50m-es intézményi váltón elért eredménnyel a dobogó 2. fokára léphettek föl a BME-s fiatalok.

Ergométeres evezés

10 egyetem hallgatói versengtek az ergométeres evezés bajnokságán, amelyen a férfiak és nők 2000 méteren, míg a csapatok 500 méteren mérették meg magukat. A férfiaknál Papp Gergely Márton a 2. helyen, a nők között Rozmaring Flóra a 4. helyen végzett.

Országos egyéni kerékpározás

A Szentendrei-sziget adott otthont az országos egyéni kerékpáros MEFOB-nak, amelyet szép egyéni és csapateredményekkel zárt a BME. Bronzérmes lett Forintos Norbert, míg Albert László Ádám az 5. helyet szerezte meg.

A háromfős BME-s csapat nagyon küzdött az országúti kerékpár időfutamán: Forintos Norbert, Albert László Ádám és Beke Gábor végül ezüstérmet vehettek át.

Vívás

A Debrecenben tartott kétnapos vívó MEFOB-on is kiváló formában voltak a műegyetemi fiatalok.

A verseny első napján a párbajtőrözők léptek pástra. A BME I-es férfi párbajtőr csapata a 2. helyen végzett, amelynek tagjai: Bányai Botond, Kovács Miklós Márton, Kovács Richárd Csaba és Szép Márton. A II-es csapat az 5. helyet szerezte meg Balajti Péter, Emmanuel Riviére, Hári Máté és Tornyossy Szabolcs összteljesítményével.

A női párbajtőr csapat: Jung Eszter, Méhes Hajna Csilla, Szabó Edina és Záhonyi Petra éppen csak lecsúszva a dobogóról a 4. helyen zárta a versenyt.

A torna második napján a kardozók és a tőrözők versenyeit rendezték meg. A női csapat arany-, míg a férfi csapat ezüstéremmel fejezte be a találkozót. A győztes női kardcsapat tagjai: Pénzes Borbála, Rédey Zsófia, Sétáló Mirella és Záhonyi Petra. A BME I-es kardcsapatának tagjai: Morvai Ákos, Pálovics Bálint, Rajkai Boldizsár és Szlama Vilmos.

A nők egyéni versenyében két műegyetemista hölgy is dobogóra állhatott: Záhonyi Petra a legfényesebb medált szerezte meg, Sétálló Mirella pedig bronzéremmel tért haza.

Remekelt az I-es férfi tőrcsapat is, amely megnyerte a versenyt. Az aranyérmes társaság tagjai: Babanics Gergely, Hári Máté, Kiss Bogdán és Nagy Bence Balázs. A nők kitűnő teljesítménnyel szintén az 1. helyet szerezték meg: Gergely Luca, Méhes Hajna Csilla és Szabó Edina. Megemlítendő még, hogy a férfiak közül Hári Máté egyéniben gyűjtött be egy ezüstérmet.

Az összetett rangsorban a BME lett az első.

Tollaslabda

Páros számokban szerepeltek a legeredményesebben a tollaslabda MEFOB műegyetemista indulói. Férfi egyéniben Mihályi Levente ezüstérmet szerzett, míg Lakatos Levente és Staudt Balázs holtversenyben a harmadik helyen végeztek.

Férfi párosban Kálfalvy Dániel, és a Pécsi Tudományegyetemen tanuló párja, Szerecz Márton lett az első, míg a 2. Lakatos Levente és szintén pécsi társa, Végh Miklós. Hambuch Bertold és a Semmelweis Egyetemen tanuló párja, Bartha Botond a dobogó harmadik fokáig meneteltek.

Vegyes párosban Karsai Anett és Mihályi Levente kettőse mindenkit maga mögé utasítva tört az élre, míg holtversenyben a harmadik helyig jutott Kálfalvy Dániel és ELTE-s párja, Vida Alexandra.

Sakk

55 versenyző 3 csoportban ült tábla mellé az idei sakk MEFOB-on, amelynek legjobb helyezést elért fiataljai a nyári nemzetközi egyetemi sakkbajnokságra is kvalifikálhatták magukat. A profi csoportban összesen 40 versenyző indult el, a kategória fináléja izgalmasan alakult: a bajnoki címet a BME-s Mihók Olivér nagymester szerezte meg az utolsó játszmában egyik legnagyobb riválisa, az ELTE-s Kaczúr Flórián felett aratott győzelme után.

Az értékszámosok mezőnyében is született műegyetemi siker: a legjobb 1900 pont alatti versenyző a BME-s Kovács Miklós lett.

Az egyetemi dolgozók megmérettetésén a dobogó tetejére állhatott Jacsó Ádám, aki egy éve még hallgatóként indult el a találkozón.

A sakk MEFOB csapatversenye végül bronzérmet hozott a BME I-es csapatnak. A gárda tagjai: Mihók Olivér, Straubinger Dániel és Kovács Miklós.

Kosárlabda

A Debreceni Egyetemen rendezték meg a kétnapos kosárlabda MEFOB-ot. A BME-MAFC férfi csapata a 6. helyen végzett a tabellán.

Atlétika

23 felsőoktatási intézmény 200 hallgatója állt rajthoz az idei atlétika MEFOB versenyszámaiban. A megmérettetéseket a Honvéd Sport Egyesület Tüzér utcai pályáján tartották meg. Az intézmények rangsorában az 5. helyen zárt a BME.

Az egyéni versenyek eredményei:

A 800 m-es távon a nők közül Kocsis Kata 5., míg Pavuk Tíra 6. helyen ért célba. 1500 m-en Kocsis Kata bronzérmes, Szabó Krisztina 6. helyezett lett. 5000 m-es távon Bognár Anna nyakába került az ezüstérem, Szabó Krisztina a 7. helyig jutott. Szintén a dobogó 2. fokára állhatott fel Pavuk Tíra, aki a 3000 m-es akadályfutás számban teljesített kiválóan. A 4*400 m-es váltó női csapata nagy küzdelem után végül az 5. legjobb teljesítményt nyújtotta.

100 m futás férfi „A” döntőjében 6. helyen végzett Tímár Bendegúz. 400 m-en második lett Fekete Gábor, 800 m-en pedig Vörös Márk. Utóbbi sportoló 1500 m-en egy bronzérmet is begyűjtött. Dénes Ervin 3000 m akadályfutáson a 2., 5000 m-en az 5. helyen ért célba. Kemenes Ákos a 110 m-es gátfutás döntőjében az 5. helyet szerezte meg, 400 m-en Dénes Ervin újból rajthoz állt, ezúttal a 4. helyre érkezve. Bándli Olivér a magasugrás számában képviselte a BME-t és végül az 5. helyen zárta a tornát. Ugyanezt a helyezést érte el Csermely Viktor távolugrásban. A Műegyetem egy aranyéremmel is gazdagodott: Kriszt Botond András a tízpróba versenyen bizonyult verhetetlennek.

Strandröplabda

Újra az EFOTT Fesztivál adott otthont a strandröplabda MEFOB-nak, amelyen a férfiak kategóriájában elsöprő BME-s siker született. A férfiaknál a két legfényesebb érem került műegyetemi hallgatók nyakába: 1. helyezett lett Kiss Dániel és Rozgonyi Bálint párosa, a 2. helyen pedig Tordai Ábel és Kocsondi Dávid kettőse végzett.

Röplabda

A Kaposvári Egyetem rendezte röplabda MEFOB-on a férfiaknál a BME-s csapat a 4. helyen zárta a viadalt, míg a nők egy erős és intenzív játékkal a dobogó legalsó fokáig küzdötték magukat.

Futsal

A budapesti Ludovika Arénában tartották a futsal MEFOB fináléit, ahol a férfiaknál volt műegyetemi érintettség. A BME-sek ugyan vereséget szenvedtek az elődöntőben az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathelytől (SEK), ám a bronzmérkőzésen uralva a játékot, folyamatosan nyomás alatt tartották a Kaposvári Egyetem válogatottját, és végül 9:4-gyel fölényes győzelmet arattak, ami a 3. helyre volt elegendő.

Kézilabda

6. alkalommal is a Széchenyi István Egyetem nyerte el a kézilabda MEFOB döntő rendezésének jogát. A BME férfi válogatottja 6. helyet szerzett; 31 góllal holtversenyben gólkirály lett a műegyetemista Hans Johann Schmidt.

Falmászás

Ötből három kategóriában született BME-s győzelem az idei falmászó MEFOB-on, amelynek házigazdája a BME Sportközpont volt. A döntőben 5 intézmény 14 hallgatója vett részt. Az elődöntőben 5 selejtező utat kellett teljesíteni, a középdöntőbe a versenyzők fele jutott tovább, ahol 3, míg a döntőben 2 út várt a versenyzőkre.

A kezdő női csoportban Kanti Anna nyert, Kovács Fruzsina 3. lett. A kezdő férfiak körében Pethő Árpád diadalmaskodott, míg 3. helyen Dakó Lóránt Máté végzett. A haladók között a nőknél Schaf Lili volt a legeredményesebb, a férfiaknál Dornyi Tamás a bronzéremnek örülhetett.

Triatlon

A 28. Tiszta Triatlon Ranglistaverseny keretében rendezték meg a triatlon (sprint) MEFOB-ot, amelyen országos bajnoki címet szerzett a BME. 21 férfi és 14 női versenyző állt rajthoz a 750 m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló pálya teljesítésére.

A férfiaknál egyéniben 5. helyezést ért el Mészáros Viktor Ixion, 6. helyen ért célba Somogyi Miklós és 11. helyezett lett Tilk Bence.

A három fiatal teljesítményének köszönhetően a Műegyetem nyerte a csapatok közötti megmérettetést.

Duatlon

25 férfi és 16 női hallgató indult el a balatonboglári duatlon MEFOB-on, amelynek távjai: 5 km futás, 20 km kerékpározás, majd a pályát 2,5 km-es futással zárták a versenyzők.

A csapatversenyen bronzéremmel örvendeztette meg közönségét a BME válogatottja, tagjai: Mészáros Viktor, Radányi Máté és Szalmási Dániel.

Férfi egyéniben 5. helyezett lett Mészáros Viktor.

Testépítés és fitness

BME-s női bajnokot avattak a testépítő és fitness MEFOB-on. Legfeljebb 90 másodperces, szabadon választható gyakorlatot és negyedfordulatos testfordulatokat értékelt a zsűri fitness kategóriában, amelyben Ágoston Dorottya bizonyult a legjobbnak, Ilosvay Viktoria Brigitta 4. lett.

Vízilabda

A Tüskecsarnok volt az idei vízilabda MEFOB helyszíne. A verseny negyeddöntőjében a Budapesti Corvinus Egyetem felett aratott győzelmet a BME vízilabda válogatottja, majd a Budapesti Gazdasági Egyetemtől elszenvedett vereség után az Eszterházy Károly Egyetemmel vívott bronzmérkőzést elveszítve végül egyetlen ponttal maradt le a dobogóról, így a Műegyetem együttese a 4. helyen zárta az eseményt.

Tájfutás

Újra szép eredmények születtek a tájfutó MEFOB-on, amelynek a tolna megyei Lengyel adott otthont. A normál távon mindössze 9 másodperccel maradt le a holtversenyben célba érő két vetélytársától a BME-s Mantuano Eszter, aki így bronzérmet vehetett át. Hasonlóan szoros volt a verseny a férfiaknál: Tóth Adriánnak 10 másodpercen múlt a jobb szereplés, így végül a dobogó 3. fokára állhatott.

A sprintváltón is remekeltek a műegyetemi fiatalok: Porgányi Anna és Mantuano Eszter kettőse ezüstérmet szerzett. A férfiaknál első helyen ért célba Porgányi Márk és Divin Péter. Bronzérmes lett a másik BME-s váltó: Kálmán Erik és Zacher Márton párosa.

Az egyetemek közötti pontversenyt toronymagasan a BME nyerte 75 ponttal, megelőzve a 40.5 pontos ELTE-t és a 28.5 pontos Testnevelési Egyetemet.

Súlyemelés

A BME nyerte el a jogot a súlyemelő MEFOB megrendezésére. 1968 óta az idei volt az 50. alkalom, hogy a Műegyetem szervezhette a főiskolások és egyetemisták ezen bajnokságát.

A jubileumi esemény fővédnöke, Józsa János, a BME rektora a megnyitón köszöntötte a vendégeket. (További fővédnökök: Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke.)

A műegyetemi férfi csapat a legtöbb pontot szerezve megnyerte a tornát. Egyéniben a 73 kg-osak súlycsoportjában 6. helyen végzett Marton Péter Pál, 81 kg-osoknál 3. helyezett lett Orosz Péter, a 89 kg-osoknál 7. helyen zárta a versenyt Vöröslakos Balázs, a 96 kg-osoknál aranyérmet szerzett P. Nagy Bálint, míg ebben a kategóriában bronzot kapott Vinnai Márton. A 102 kg-osoknál ezüstérmet gyűjtött be Németh Károly, a 109 kg-osoknál a 3. helyig jutott Maricza Péter. A 109 kg feletti súlycsoportban Szűcs Endre a 3., Varga Richárd a 4. helyen végzett.

A hölgyeknél a 61 kg-os súlycsoportban Fehér Barbara, a 87 kg-osok között Juhász Anna Csilla diadalmaskodott. A BME-s nők ezüstéremmel zárták a felsőoktatási intézmények csapatversenyét.

Erőemelés

A MAFC Súlyemelő Szakosztálya a BME Sportközpontba szervezte az erőemelő MEFOB-ot. Az esemény fővédnökei Józsa János, a BME rektora, és Kiss Ádám, a MEFS elnöke voltak.

A tornára 15 egyetem 12 női és 27 férfi hallgatója nevezett. A sportág egyre népszerűbb a hallgatók körében: 2017-hez képest háromszor több hölgy és majdnem kétszer annyi férfi indult a bajnokságon.

A férfiak egyéni versenyében Bíró Balázs aratott fényes győzelmet, P. Nagy Bálint ezüstéremmel a nyakában távozott, míg a nőknél szintén 2. helyen végzett Fehér Barbara. Díjazták az intézményeket: a férfiak és a nők kategóriájában a BME bizonyult a legeredményesebbnek.

Curling

Első alkalommal szerepelt curling a MEFOB-bajnokságok sorában. A most debütáló sportágban 5 egyetem 10 csapata mérette meg magát: 4. helyen végzett a BME „Vegyesfelvágott”, az 5. a BME „Sittesek” csapata lett.

Tízevezés

A Margitsziget melletti Duna-ágon kissé szeles időben kellett teljesítenie az 1000 méteres távot annak az 5 egyetemi csapatnak, amelyek rajthoz álltak az idei tízevezős MEFOB-on. A BME hajója a 3. helyen futott be.

A csapat tagjai: Lovász Benedek, Kiss Bence, Rompos Botond, Polivka Bálint, M Tóth Márton, Németh Kálmán, Rozmaring Flóra és Kanász Dorina

Fallabda

11 egyetem 27 hallgatója amatőr és profi kategóriában indult el a squash MEFOB-on. Minden kategóriában született BME-s siker.

A női amatőr csoportban 2. helyezett lett Batthyány Kata, a 3. helyen végzett Sívó Dóra.

A profi férfiaknál az ezüstérem birtokosa Pocsai Ákos lett, a 7. helyet Szabó-Temple Marcell szerezte meg. A férfi amatőröknél nem talált legyőzőre Tomor András. Őt követte Fülöp Bence a 2., Mádl István pedig az 5. helyen.

A csapatversenyben a BME I-es válogatottja (Batthyány Kata, Pocsai Ákos és Szabó-Temple Marcell) ezüstérmet, míg a II-es válogatott (Sívó Dóra , Tomor András és Fülöp Bence) bronzot gyűjtött be.

***

EUSA – Küzdősport EB

Aranyérmet szerzett Nagy Botond az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) küzdősport Európa-bajnokságának karate versenyén Zágrábban, formagyakorlat kategóriában. A selejtezők során 3 fordulóban is nyert, és mivel a harmadik körben a legmagasabb pontszámot érte el, így a döntőbe került, ahol szlovák ellenfelét meggyőző fölénnyel verte. Botond a 2020-as tokiói olimpiai részvételért is küzd.

I. Tájékozódási Futó Egyetemi Európa-bajnokság

A csehországi Olomoucban az első tájékozódási futó EB-t, amelyre 19 nemzet 141 hallgatója nevezett. Magyarországot a BME, az ELTE, a Miskolci Egyetem és a Testnevelési Egyetem 15 tanulója képviselte. Sprint, középtáv, férfi, női és vegyesváltó számokban indulhattak a tájékozódási futók. Sprint kategóriában, mindössze 12 másodperccel lemaradva Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett Weiler Virág (a műegyetemi diáklány 2018-ban a XXI. Tájfutó Egyetemi Világbajnokságon Magyarország első egyéni egyetemi tájfutó világbajnoka lett – szerk.).

A versenyen az alábbi BME-s hallgatók álltak rajtkőhöz:

Dalos Máté - sprint, középtáv, váltó
Mantuano Eszter - sprint, középtáv, váltó
Miavecz Balázs - sprint, középtáv, váltó
Pintér Ábel - sprint, középtáv, váltó
Porgányi Márk - sprint, középtáv, váltó
Weiler Virág - sprint, középtáv, váltó

X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Több BME-s sikernek is örülhettünk az idei, jubileumi sportbajnokságon, amelynek jelmondata: „Egyetemi sport határok nélkül”. 70 csapat 900 sportolója és 30 egyéni induló vett részt a versenyeken. A budapesti egyetemek mellett sokan érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről. Az esemény megőrizte karitatív jellegét is: ezúttal a Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyűjtöttek adományokat.

A torna futsal bajnokságában a BME csapata ünnepelhetett: 1:1-es döntetlent követően végül büntetőkkel nyertek a műegyetemisták.

Első helyen végeztek a BME férfi röplabdásai is.

USF Budapest 2018

3. alkalommal rendezték meg a University Sports Festival (USF) Budapestet, ahol 55 ország 11 felsőoktatási intézményének hallatói sportolhattak együtt a világ minden tájáról. A rendezvényen futsal és röplabda tornát tartottak, emellett számos egyéni sportban is kipróbálhatták magukat az érdeklődők (aerobik, küzdősportok, airflow jóga, polefitness, funkcionális köredzés stb.).

A BME röplabda csapata minden riválistát legyőzve az élen végzett a bajnokságon.

Jókora előnnyel, 1321 ponttal immáron 2. alkalommal diadalmaskodott a BME az intézmények közötti pontversenyben, megelőzve az ELTE-t (1183 pont) és a Testnevelési Egyetemet (1156 pont).

Birkózó világbajnokság

A magyar delegáció a brazíliai Goiana városában megrendezett egyetemi birkózó világbajnokságon 9 érmet hozott haza, amelyek közül 3 is BME-s hallgató nyakába került.

A kötöttfogás 67 kg-os kategóriájában ezüstérmet zsebelt be Balatoni Bence, szabadfogásban a 70 kg-osok súlycsoportjában Gergely László, a 97 kg-osoknál Tomin Márton pedig egészen a bronzéremig jutott.

Strandkézilabda Egyetemi Európa-bajnokság

Három magyar csapat képviselte Magyarországot a zágrábi Strandkézilabda EEB-n. Az egyetemi válogatottak között a műegyetemi csapat eredményesen, a megmérettetés 4. legkiválóbbjaként szerepelt.

A csapat tagjai: Bak Benjámin, Emberovics Milán, Farkas Bálint, Hans Johann Schmidt, Hegyi Alex, Horváth Márton Ferenc, Ónodi-Jánoskúti Kristóf, Polonkai Soma és Valler Péter.

TZS-GI
Fotó: MEFS