Elhalasztják a Műegyetemi Állásbörzét és a Külügyi Börzét

Későbbi időpontban lesz megtartva az eredetileg 2020. március 18-19-re tervezett rendezvény a koronavírus okozta megbetegedés terjedésének kockázata miatt.

„Az eseményre látogatók, valamint a kiállítók egészségéért felelősséggel tartozunk, ami a jelenlegi helyzetben minden egyéb szempontot felülír” – indokolták a szervezők a bme.hu-hoz eljuttatott közleményükben a programok elhalasztásának okát, hozzátéve, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetőségével együtt a döntésükkor figyelembe vették a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tájékoztatásait is – tekintettel a tömegrendezvényekkel összefüggésben felmerülő fokozott fertőzésveszélyre.

Az intézmény vezetősége a Műegyetem széles körű nemzetközi kapcsolatait figyelembe véve kiemelten foglalkozik a koronavírus-fertőzés terjedésének kockázatcsökkentésével az egyetem polgárai körében, ezért korábban már több csatornán is felhívta a hallgatók, oktatók és dolgozók figyelmét az óvintézkedésekre, a veszély minimalizálására, egyúttal a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett információk és instrukciók fontosságára.

A Műegyetemi Állásbörzét 50., míg a Külügyi Börzét 24. alkalommal tartották volna a BME Központi épületében. A naponta több ezer látogató érdeklődésére számot tartó seregszemlére csaknem 150 kiállítót vártak 1000 munkatárssal, ők minden évben rengeteg hazai és külföldi munkát, illetve szakmai gyakorlati lehetőséget kínálnak a hallgatóknak, a pályakezdőknek és a tapasztalattal rendelkező álláskeresőknek. Más időpontban lesz az expó társrendezvénye, a Külügyi Börze is, amelyre főként a magyarországi és külföldi nyelvi, valamint nemzeti intézetek, amerikai táborokba toborzók, továbbá a távtanulást és ösztöndíjprogramot hirdető nemzetközi diákszervezetek érkeznek.

Hazánk legnagyobb felsőoktatási állásexpójának szervezői megosztották: bővebb információ, egyúttal a kiállítók meghirdetett nyitott pozíciói a Műegyetemi Állásbörze honlapján érhetők el, emellett érdemes figyelni az esemény Facebook-oldalát is.

TZS-GI
Fotó: Takács Ildikó