Így szerezhetsz 15 millió forintot stratupod elindításához a Műegyetemen

A BME Z10 vezetője egy újabb videóban ad tanácsokat a kockázati tőkebefektetés elnyeréséhez.

2020 februárjában nyílt meg Magyarországon az egyik első egyetemi startup inkubátor, a BME Z10. A most elkészült kisfilmben annak vezetője, Gémesi Zsolt mutatja be röviden az inkubációs központot, tevékenységét és az ott elérhető szolgáltatásokat.

Startup inkubáció a Műegyetemen

A BME Z10 a Műegyetem Z épületének 10. emeletén helyezkedik el, ahol 36 munkaállomással, tárgyalókkal, kávézóval, kreatív térrel és műhellyel szolgálja ki a startup és spinoff vállalkozások igényeit. Az itt dolgozó startupok száma folyamatosan növekszik, jelenleg töb mint 10 csapat dolgozik a helyszínen. A startupok részéről növekvő érdeklődés tapasztalható, az inkubált vállalkozások száma hónapról-hónapra nőtt.

A Z10 lakói – az inkubátor bérlői – legtöbben a Startup Campus BME powered by Hiventures program végzősei, azaz egyetemi startupok. Mind a csapatok összetétetele, mind az adott téma, amelyen egy-egy startup dolgozik, nagyon változatos, a csapatokban épp úgy vannak műegyetemi, mint további egyetemek hallgatói is. A közösség és a helyszín pedig együttesen  garantálja a jó hangulatot és folyamatosan alkalmazkodik a Z10 helyszínt használók igényeihez.

Az inkubációs központba beköltözött startupok más-más területeken és más-más érettségi szinten dolgoznak, azonban az a magas színvonalú technológia- és tudástranszfer szolgáltatási kör, szakmai tanácsadás és képzés, amelyet a Z10 biztosít számukra, minden csapat esetén azonos. Az itt alkotó teameket minden esetben nagy szakmai tapasztalattal rendelkező mentorok segítik.

A helyszín atmoszférájától kezdve egészen a közreműködő kollegákig minden arra irányul, hogy a létrejövő inkubációs tevekénységet támogassa, inspirálóan hasson a beköltöző startupok és az egyetemekből kivált spinoff cégek munkájára.

A Z10 startup tér a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) közreműködésével létrejött inkubátor, amely kiemelten szolgálja a fiatal újítók ötleteinek megvalósulását, prototípusaik tökéletesítését.

2020 őszétől már az ötödik szemeszter indul a Startup Campus BME powered by Hiventures programban.

– GI –