XII. Liska Tibor Szakmai Hetek - Lépj túl a tényeken!

Időpont: 
2016. február 22. 10:45 és 2016. március 03. 10:45 között
Helyszín: 
Q épület
Kategória: 
Rendezvény
Szervezés: 
BME-hallgató
Kapcsolattartó: 
Liska Tibor Szakkollégium

Fontos számodra, hogy tisztában légy a napjainkat érintő eseményekkel? Érdekel, hogy a témában jártas szakembereknek mi az álláspontjuk? Akkor gyere el te is, az immáron XII. alkalommal megrendezett Liska Tibor Szakmai Hetekre, az egyik legnagyobb hallgatók által szervezett szakmai előadássorozatra!

Ebben az évben a „Lépj Túl a Tényeken!” című programsorozattal várjuk a tudásukat és ismereteiket bővíteni vágyó hallgatóságot.

Idén szó lesz:

A migrációról: Milyen hatása van a más vallásúak jelenlétének Európára? Ennek milyen következményei és kulturális hatásai várhatók a jövőben?

A zenéről: Betekinthetünk a kulisszák mögé, szakemberektől hallhatjuk, a zeneiparban felmerülő mindennapi problémákat, a jövőre vonatkozó kérdésekre a választ.

A nagy adattömegek elemzéséről: Hogyan hat az egyes emberek és a társadalom életére, és az ezt vizsgáló társadalomtudományra? Ebből a szemszögből fogjuk a Big Data alkalmasságát és alkalmatlanságát vizsgálni. Szükségesek-e, egyáltalán lehetségesek-e adatmentes zónák a mai életben?

A vezetővé válásról: Vajon jó vezető lennél? Alkalmas vagy vezetőnek? Többek között ezekről a kérdésekről lesz szó a másfél órás workshop alatt. (Regisztráció később!)

A mindennapokban felmerülő kérdésekről: Vajon mi lesz a végkifejlete az orosz csapásoknak? Vajon Merkel meddig bírja? Kíváncsi vagy arra, hogy a menekültek hogyan adták le egymásnak a drótot?

Arról, hogy milyen kincseket rejt az internet legsötétebb bugyra. Virtuális pokol vagy információs kánaán? Létezik olyan, amit a Google sem lát? A deep web, az internet egy rejtettebb szegmense, ahol a felhasználók tudatosan rejtik el az adatokat a világ elől.

A kulturális programok iránt érdeklődőknek a Katona József Színház Illaberek c. előadása a kivándorlást fogja reprezentálni a résztvevőknek.Az előadás után a rendező és a színészek közreműködésével hallhatunk személyes tapasztalataikról, a darab keletkezéséről, valamint interaktívan járhatjuk körül ezt az aktuális és komoly témát. (Regisztráció később!)

Akik már biztosan itt lesznek:

Dr. Karácsony András, az ELTE Állam- és Jogtudomány Karának oktatója és volt rektorhelyettese

Tarjányi Péter, rendőrségi szakértő és szerző

Gerendai Károly, a Sziget Kft. vezérigazgatója

Dr. Tóth Péter Benjámin Artisjus kommunikációs és stratégiai igazgatója

Tóth Gergely Wellhello Manager // Blind Myself énekese

Salamon Gergely Eastaste Music Kft creative directora

Dr. Barna Emília, egyetemi adjunktus BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék

Székely Iván Kutatóprofesszor

Máté Gábor a Katona József Színház ügyvezető igazgatója

Füzér Gábor, az Assessment Systems Hungary ügyvezető igazgatója

Dr. Rutkovszky Edéné ügyvivő, szakértő, a Debreceni Egyetem Dékáni Hivatalvezetője

Találkozzunk 2016. február 22 – március 3. között a BME épületeiben!"

További részletek az esemény Facebook oldalán.