Tom Emerson: Constructing Nature

Időpont: 
2016. október 19. 16:00 és 18:00 között
Helyszín: 
Központi épület 210-es terem
Kategória: 
Előadás
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
BME Építőművészeti Doktori Iskola

A BME Építőművészeti Doktori Iskola meghívására Budapestre látogat és a Műegyetemen tart előadást október 19-én 16 órától Tom Emerson brit építész, a 6a architects alapítója, a Zürichi ETH professzora.

Az előadás angol nyelvű.

Tom Emerson 2001-ben partnerével, Stephanie Macdonalddal közösen alapította a 6a építészirodát. Az elmúlt másfél évtized során napjaink meghatározó brit irodájává váltak. Hírnevüket elősorban díjnyertes kortárs művészeti galériák, oktatási- és lakóépületek, valamint érzékeny történeti környezetekbe kerülő épületeikkel alapozták meg. Aktuális munkáik többek közt a Cambridge-i Churchill Kollégium új épülete (tervpályázat első díj 2009-ben), Juergen Teller fotó műterme, az MK Galéria bővítése Milton Keynes-ben, egy családi ház és galéria Londonban, egy társasház valamint számos galéria projekt.

Tom Emerson 2010 óta a Zürich-i ETH-n professzor. Stúdiója az egyik legnépszerűbb a diákság körében. Megelőzően Cambridge-ben (2004-2010) valamint a méltán híres londoni Architectural Associationben oktatott (2000-2004).

További információ: http://epiteszforum.hu/tom-emerson-constructing-nature