3. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2016)

Időpont: 
2016. november 10. 09:00 és 18:00 között
Helyszín: 
MTA SZTAKI konferenciaterme (1111 Budapest, Kende u. 13-17.)
Kategória: 
Konferencia
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
BME, SZTAKI, HTE

A 3. Magyar Jövő Internet Konferencia az első és a második konferenciához (MJIK 2014 és MJIK 2015) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni. A jövő internete az innováció egyik legjelentősebb hajtóereje, a kibontakozó internet ökoszisztéma és társadalom meghatározó eleme.

A Konferenciát a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) és a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC) közösen rendezik, társrendezői a Hírközlési és Informatikai Egyesület (HTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a rendezvénynek helyet adó MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI).

A jövő internet témakörének széles palettájából ebben az évben is célkeresztbe a Smart City/Okos Város témáját helyezzük, kiegészítve a tárgyak internete (IoT), az internet biztonság és az adattudomány (Big Data) tématerületeivel, tekintve e témák kiemelkedő európai és hazai eredményeire és jelentőségére.

Az egész napos konferencia nyelve magyar, illetve angol. A konferencia programterve három szekciót tartalmaz. A délelőtti szekciót a jövő internet és Smart City trendeknek szenteljük, amelyben külföldi és hazai előadók mutatják be a formálódó internet ökoszisztéma technológiáit és szolgáltatásait, a kutatások irányait, a hazai és nemzetközi projekt tapasztalatokat és terveket. Az ebéd utáni két magyar nyelvű szekcióban a jövő internet alapú megoldások bemutatását helyezzük előtérbe, különös tekintettel a különféle smart megoldásokra (pl. a közlekedésben) és a Big Data, a tárgyak internete és az internet biztonság hazai kutatási eredményeire. 

A rendezvényre az HTE honlapján, www.hte.hu/mjik2016 lehet jelentkezni, a részvétel ingyenes.
 
 
A Magyar Tudomány Ünnepe valamennyi BME programja ITT érhetők el.