„Számítógépes Játékok Felnőtteknek

Időpont: 
2016. december 16. 09:00 és 16:00 között
Helyszín: 
St nagy előadó és J. épület
Kategória: 
Rendezvény
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék

„Számítógépes Játékok Felnőtteknek – avagy a Műszaki Szimulációk a Kutatás-fejlesztés Szolgálatában” szakmai program

A BME, Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar kiemelt feladatai közé tartozik a tehetséges hallgatók kiválasztása, összegyűjtése és a kötelező egyetemi tanulmányokon kívüli képzése, támogatása és fejlesztése. Ennek egyik első állomása, hogy megismertessük, majd felkeltsük az érdeklődést az általunk végzett kutatási és fejlesztési tevékenységek iránt. Ezért a Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék tehetséggondozási tevékenységének keretében meghirdeti a "Számítógépes Játékok Felnőtteknek – avagy a Műszaki Szimulációk a Kutatás-fejlesztés Szolgálatában" című programját középiskolás hallgatók részére. A 2 és 3 órás interaktív program keretében megismerkedhetnek a tisztelt érdeklődők a számítógéppel segített kutatás-fejlesztés legkorszerűbb vívmányaival, valamint lehetőség nyílik személyesen is kipróbálni ezen eszközök használatát egy kísérleti űrrepülőgép áramlástani számításának elkészítésével.

A program leírása:

  • Bemutatkozó előadás: Műszaki szimulációk szerepe a mérnöki gyakorlatban (2 óra).
  • Számítógépes szimuláció max.10 fő részére: X–33 kísérleti űrrepülőgép légkörbe való visszatérésének áramlástani szimulációja (3 óra) A részvétel limitált, ezért a tanulmányi átlagok sorrendjében töltjük fel a helyeket. A laborgyakorlaton történő részvétel lehetőségéről e-mailben értesítjük a jelentkezőket.

Jelentkezés:

Az ingyenes programra jelentkezni a jelentkezési űrlap kitöltésével lehet. (Kapcsolat kérdés és kérés esetén: Veress Árpád ( averess@vrht.bme.hu ).

A jelentkezési határidő:  2016.11.30.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő meghívásos pályázata keretében „Komplex tehetségfelismerő és tehetséggondozó programok a BME-n” címen valósul meg. (NTP-FKT-M-16-0005)

Bemutató előadás: 9:00-11:00 BME, 1111, Stoczek u. 6. St. épület, Stfnagy előadó
Számítógépes szimuláció: 12:00-15:00 BME, 1111, Stoczek u. 6. J. épület

További információ a Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék honlapján.