Demola Open day

Időpont: 
2017. február 15. 17:00 és 19:00 között
Helyszín: 
V1 épület C szárny
Kategória: 
Egyéb
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Demola

Expo jellegű esemény, ahol lehetőséged lesz megismerni a tavaszi Demola félév projektjeit, beszélgethetsz a projektpartnerekkel, találkozhatsz a Demola facilitátorokkal és a Demola alumnival.

A Demola Budapest egy egyetemközi nyílt innovációs „labor”, amelynek célja egy fiatal, nyitott, multidiszciplináris közösséget létrehozni és fenntartani, amely kreatív módszerekkel dolgozik megoldásokon piaci és céges problémákra. Az oktatási szemeszterekhez kapcsolódó Demola-programunk célja erősíteni az egyetemek és az üzleti élet szereplőinek együttműködését. Ez egyrészről lehetőséget biztosít cégeknek, hogy élelmes gondolkodású diákokból álló csapat dolgozzon új üzleti megoldásokon számukra, másrészről egy kivételes ismeretszerzési és fejlődési lehetőséget nyújt a különböző szakterületről érkező hallgatócsapatoknak. A Demola szervezeti modellje három finn egyetem összefogásából született meg. A nemzetközi hálózat mára már 14 Demolát számlál az egész világon, amelyhez Demola Budapest 2012-ben csatlakozott, és azóta is az egyetlen hallgatókra specializálódott, modern technológiájú nyílt innovációs labor Magyarországon. Ha a Demolába belépsz, egy nemzetközi innovációs hálózat részese is leszel egyúttal.

Hogyan működik a program? Partnereink (KKV-k, multik vagy akár állami szervezetek) különböző kihívásokkal keresnek fel minket - legyen az informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design, társadalmi jellegű - melyre újszerű megoldásokat, ötleteket várnak. Ezekre toborzunk minden év februárjában fiatalokat hazánk különböző egyetemeiről. A projekteket és a programfelépítését egy infónap keretében bemutatjuk az érdeklődő közönségnek. Ha szándékod komoly, itt tudsz csatlakozni a kb. 4 hónapon át tartó Demola-programba illetve valamelyik partner projektjéhez. A 4 hónap során az adott üzleti probléma megoldási javaslatán dolgoznak a hallgatók a partner segítségével, menet közben pedig szerződnek a sikeres projekt javadalmazásán. A ciklus végén pedig hivatalosan is, közönség előtt prezentálják eredményeiket a partnernek. Ezt a munkafolyamatot mi az ún. Demola-cycle metódusával támogatjuk, amely a lean módszertanra épül. Minden csapat kap maga mellé egy facilitátort, aki csapatvezetési eszközökkel, kapcsolatokkal, adminisztratív teendőkkel támogatja a csapatokat. Ezen kívül az Idea - Create - Validate körforgásra építve a Demola csapattal kreatív workshopokat is szervezünk (Demola Jam) ahol prototípuskészítés, ötletelés, validáció és pitch/sales a témakörök.

További információ