XIV. Simonyi Konferencia

Időpont: 
2017. április 13. 13:00
Helyszín: 
I épület
Kategória: 
Konferencia
Szervezés: 
BME-hallgató
Kapcsolattartó: 
Simonyi Károly Szakkollégium

Előadók
Paul Verhoef
13:15 - IB028

Director of the Galileo Programme and Navigation-related Activities (D/NAV), ESA
Satellite navigation on new waves

The European satellite navigation infrastructures EGNOS and Galileo are up and running. Satellite navigation will facilitate autonomous driving, support to the Internet-of-Things, advanced logistics, asset management and traffic management in sectors like railways and aviation.

Menyhárt-Radó Dávid
13:45 - IB025

Simonyi Károly Szakkollégium
Autonóm robot egyszerű szenzorokkal

Egy olyan automóm robot megvalósítását tűztük ki célul, ami saját fejlesztésű szenzorrendszere miatt képes feltérképezni, szimulálni a környezetét és végül a saját maga által elkészített térképen lokalizálni magát, majd önállóan eljutni valamilyen célpontba.

Perneky László
13:45 - IB028

UX Engineer Team Leader, NNG
Párhuzamos rendszerek és optimalizálásuk

A multi-threaded, multi-process, multi-machine rendszerekben különösen nagy kihívás a párhuzamos, többszálú mechanizmusok hatékony és egyszerű kezelése. Erre a problémára kínál megoldást a saját fejlesztésű rendszerünk, amelyet az előadáson fogunk ismertetni.

Szincsák Tamás
14:15 - IB025

IT tanácsadó, Sicontact Kft
Ransomware- és IT biztonsági krónika

Előadásomban az elmúlt év IT biztonság szempontjából legfontosabb digitális veszélyforrásai lesznek a középpontban, külön figyelmet szentelve napjaink „divatos” és ugyanakkor komoly károkat okozó ransomware zsaroló fertőzéseinek. A témán belül olyan biztonsági megoldások is terítékre kerülnek majd, amelyek segítségével minimálisra csökkenthető a fertőzések okozta fenyegetettség

Komjád István, Nagy Dániel
14:15 - IB028

Ügyvezető Igazgató és Senior engineer, CAD team, Accenture
Augmented Reality az iparban

Több piaci szereplő is komoly befektetéseket eszközölt az AR irányában az autó- és repülőgép-iparból. Egy üzem példáján keresztül mutatjuk be hogyan alkalmazzák jelenleg ezt a technológiát, illetve ezek milyen irányú további fejlődése várható.

Tanos Áron
15:00 - IB025

Scrum master, Qualysoft
Mit fog tudni az 5G?

Minek még egy "G"? Senki sem akar másodpercenként letölteni egy DVD-t, azonban az 5G néhány képessége befolyásolni fogja a mindennapjainkat, és most az IoT helyett a hétköznapi ember számára hasznos szolgáltatásokra, amikről többet is megtudhatsz előadásunkból.

Csendes Balázs
15:00 - IB028

Security Intelligence Leader, IBM
Kognitív Security

Mit jelent a Kognitív Security? Miben és pontosan hogyan nyújt segítséget az IT Biztonsági szakemberek számára a kognitív technológia? És egyáltalán miért nem mesterséges intelligencia a neve, mi a különbség az AI és a kognitív képességek között? Ezekre a kérdésekre az választ az előadás és bemutatja, hogy melyek azok a legújabb fejlesztések, amelyek már kereskedelmi forgalomban lévő IT biztonsági termékekben is elérhetőek.

Solt Illés
15:30 - IB025

Nemzeti Kibervédelmi Intézet
Kiberbiztonság a választásoknál

A 2016-os amerikai elnökválasztást kibertámadások előzték meg és felmerült a gyanú, hogy a választás eredményét hekkerek manipulálták. A Népszavazás 2016 példáján keresztül mutatjuk be, hogy a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI), hogyan támogatja a megelőzést, felkészülést és a hatásos reagálást a kiberbiztonságot fenyegető kockázatokra.

Dr. Balázs Gergely György
15:30 - IB028

kutatás-fejlesztési területi vezető, egyetemi oktató, Siemens
Villamos és hibrid hajtásrendszerek légi járművekben

Világszinten több kutatás-fejlesztési irány indult el, amelyek repülőgépekben használt, rendkívül környezetbarát üzemű, teljesen elektromos illetve hibrid hajtásrendszerek létrehozását célozzák meg. Az előadás bemutatja a jelenlegi kutatás-fejlesztési irányokat és kitér a magyar hozzáadott értékre.

Gujgiczer Anna, Elekes Márton Farkas
16:00 - IB025

Simonyi Károly Szakkollégium
Mesterséges intelligencia alapú regressziós tesztelés

A szoftverfejlesztési feladat komplexitása miatt fontos különböző, a szoftverfejlesztést támogató technikák kidolgozása. Előadásunk során bemutatjuk, hogy a mesterséges intelligencia, és azon belül is a tanuló algoritmusok hogyan használhatóak a szoftverfejlesztés támogatására.

Amrita Gangotra
16:00 - IB028

Technology Director, Vodafone Hungary
Mobile technology evolution

As a service provider, we have a great challenge with 5G: New services such as applications for connected cars, or augmented and virtual reality are requiring 10 times bigger coverage and 10 times reduced latency than ever before. You will see how we can cope with it.

Zákány József
17:00 - IB025

Szoftver Fejlesztő mérnök, National Instruments
Do It Yourself 3D Nyomtató

Az előadásomban az általam épített egyedi, 3D nyomtatót szeretném bemutatni a tervezési fázistól egészen a nyomtatásig. Az eszköz házi körülmények között egy hobbi projekt keretein belül épült. A perzentáció alatt demo és eddig elkészült elemek bemutatására is sor kerül

Jánosi András
17:00 - IB028

Team leader, Bosch
Ma vezetéstámogató rendszer, holnap önvezető autó

Az előadáson bemutatásra kerülő vezetéstámogató rendszerek jelentik a jövő önvezető járműveinek alapját. Taglaljuk a legjelentősebb technikai, morális és jogi kihívásokat, valamint kitérünk a már megvalósításra került rendszerekre és azok fejlődési irányaira.

Dr. Kartik Sheth
17:30 - IB028

Program Scientist (in the Astrophysics Division), NASA
The 7 Wonders

With the discovery of seven planets around the ultra-cool dwarf star TRAPPIST-1, Gillon et al. have made a dramatic leap forward in our effort to answer a key question: Are we alone? I will describe the discovery and future plans to better characterize this star system.

További részletek és regisztráció a Simonyi Konferencia honlapján.