BME Matematika verseny

Időpont: 
2017. április 10. 16:15 és 19:15 között
Helyszín: 
IB026
Kategória: 
Verseny
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Analízis Tanszék
Ki vehet részt a versenyen? 
 
A BME bármely nappali tagozatos hallgatója. Előzetes jelentkezés nem szükséges.
 
A verseny jellege 
 
Bár az értékelés során többféle kategória is van (első éves / fölső éves, matematikus / nem matematikus), a feladatsor egységesen mindenkinek ugyanaz, és általában 10 nehéz, elgondolkodtató feladatból áll. Mindegyik feladat 10 pontot ér, de lényegesen különböző második megoldásra vagy a feladat általánosítására többletpontokat is lehet kapni. Általában 4 feladat megoldása már I. díjat, 3 feladaté II. díjat, 2 feladaté III. díjat, 1 feladaté pedig dicséretet szokott jelenteni. A 10 feladat csak azért van kitűzve, hogy mindenki kiválaszthassa a számára rokonszenvesebb témákat (analízis, algebra, geometria, kombinatórika, számelmélet, valószínüségszámítás, stb). A régebbi versenyek feladatsorai itt tekinthetők meg. Az utóbbi 4 év feladatsora (a korábbi versenyek 4 órásak voltak): 2013, 2014, 2015, 2016.
 
Használható segédeszközök 
 
Az internetes csatlakozásra illetve egyéb módon kommunikációra képes elektronikus eszközökön kívül a versenyen bármi fölhasználható. (Pl. könyv, jegyzet, számológép.)
 
Egyéb
 
A versenyen elért díj előnyt jelent a matematika tanszékeken a demonstrátori pályázatnál illetve bármely egyéb egyetemi pályázatnál (pl. köztársasági ösztöndíj). A BME szinten legjobb 4-5 versenyzőből csapatot alakítunk, mely képviseli a BME-t a nyaranta megrendezett nemzetközi matematika versenyen.