BME pneumobil, legjobb magyar egyetemek, ThyssenKrupp együttműködés

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2017. április 12. és április 19. között.

2017. április 08. Valós adatokból valós sporteredmények

Játéknak indult, de komoly érdeklődést kiváltó, nemzetközi projektté nőtte ki magát az a sportanalitikai fejlesztés, amely a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem és az Ericsson közös „gyermeke”. A legjobban az 5G-s hálózatokon érvényesülő megoldás idén megjárta a barcelonai Mobile World Congress-t is, ahol felkeltette a különböző, sportban érdekelt delegációk figyelmét is.

http://www.itbusiness.hu/Fooldal/technology/aktualis_lapszam/tech/Valos_adatokbol_valos_sporteredmenyek.html

 

2017. április 11. Tíz éve versenyeznek a sűrített levegős léghajtányok

Tíz év alatt a mérnökhallgatók is duplázni tudtak teljesítményben, amit az eddigi legeredményesebb pneumobil esetében a Budapesti Műszaki Egyetem diákjainak köszönhetünk. A tavalyi versenyen a leggyorsabb jármű már 51,07 km/h-val haladt át a célvonalon és közel 13 ezer métert tett meg.

http://formula.hu/sim-tech/2017/04/11/tiz-eve-versenyeznek-a-suritett-levegos-leghajtanyok

 

2017. április 13.  Népbetegségekkel foglalkozik két új tudásközpont

Az EPIC-Centre of Excellence in Production Informatics and Control projekt során 6,5 milliárd forintból létrejövő központ pedig az ipar számára nélkülözhetetlen kiber-fizikai gyártó és logisztikai rendszerek fejlesztésére törekszik. Hozzátették, hogy a konzorcium résztvevői - a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Fraunhofer Intézet - többek között az innovációs folyamat felgyorsítására, versenyképes gyártási ökoszisztéma kialakítására, valamint a magasan képzett kutatók utánpótlására törekszenek.

http://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/nepbetegsegekkel_foglalkozik_ket_uj_tudaskozpont/20170412110732

 

2017. április 13. Melyik a legjobb magyar egyetem? Ilyenek az eredmények a globális rangsorokban

Nyolc magyar egyetem (ELTE, Debreceni Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Közép-Európai Egyetem, Semmelweis Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Budapesti Corvinus Egyetem) van jelen érzékelhető mértékben ezeken a listákon.

http://eduline.hu/felsooktatas/2017/4/13/melyik_a_legjobb_magyar_egyetem_RVGMBV

 

2017. április 13. ThyssenKrupp: A thyssenkrupp és a BME együttműködése a képzettebb mernökökért

A német thyssenkrupp technológiai konszern budapesti kompetenciaközpontja újabb megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, hogy a két fél közötti kapcsolatok erősítésével még képzettebb autóipari mérnökök kerüljenek ki az egyetemről. A megállapodás kiterjed az autóipari rendszerekhez kapcsolódó oktatásfejlesztési tevékenység támogatására, előadássorozat indítására, gyakorlati helyek biztosítására, valamint diplomamunkák elkészítésének támogatására és infrastrukturális fejlesztésekre is.

http://news4business.hu/kozlemenyek/press_release.php?id=32553&referer_id=rss

 

2017. április 13. Szakmai partnerségben a Dunáért

A Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének fontos mérföldköve volt a Budapesti Műszaki Egyetemen, 2017. április 11-én megrendezett szakmai konferencia. Az esemény keretében három olyan magyar vezetésű nemzetközi projekt mutatkozott be, amelyek hozzájárulnak a Stratégia célzott végrehajtásához.
http://dunaregiostrategia.kormany.hu/szakmai-partnersegben-a-dunaert
 

2017. április 14. Békéscsabán ülésezett a Közlekedéstudományi Egyesület

A rendezvényen részt vett Fónagy János a KTE elnöke, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Tóth János a KTE főtitkára, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezetője, Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Marosvölgyi Emese a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője.

http://www.orientpress.hu/cikk/2017-04-14_bekescsaban-ulesezett-a-kozlekedestudomanyi-egyesulet