Nyári természettudományos tábor

Időpont: 
2017. július 10 (Egész nap) és 2017. július 15 (Egész nap) között
Helyszín: 
BME épületei, XI. kerület Műegyetem rakpart 3.
Kategória: 
Egyéb
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Lángné Dr. Lázi Márta (lazi@math.bme.hu)
 
 
Bentlakásos, ingyenes, nyári tábor teljes ellátással 2017. július 10-től 15-ig középiskolások számára.
 
A tábor célja a fizika, a matematika sokszínűségének, a más tudományterületekhez (például kémia, orvostudomány, műszaki tudományok, közgazdaságtudomány) való kapcsolódásának bemutatása. A hét során a részvevők tudományos előadásokat hallgatnak, önálló műhelymunkát végeznek, és külső helyszíneket látogatnak meg (pl. Paksi Erőmű, budapesti technológia intenzív munkát végző cégek). A szellemi, kulturális kihívások mellett, a közösségi és a sport programok is nagy szerepet kapnak.
 
Mindazon, elsősorban 10-11. osztályos diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak és 2017-ben még nem fejezik be a középiskolát. Talán még azt sem döntötték el, hogy milyen irányban tanulnak tovább. Nagyszámú jelentkezés esetén a 11. osztályt végzett diákok részesülnek előnyben.
 
 
Elhelyezés, ellátás: BME kollégiumában, étkezés a BME menzáján és a kollégium büféjében (napi 3-szori étkezés). A tábor teljes ideje alatt műegyetemi hallgatók, szeniorok gondoskodnak a diákokról, segítik őket az eligazodásban, a szabadidő kellemes és élménydús eltöltésében.
 
Jelentkezés: a honlapról letölthető űrlap kitöltésével történik.  http://sciencecamp.ttk.bme.hu/.
  
Fontos határidők: Jelentkezés: 2017. április 10- május 21-ig
 
Értesítés: 2017. június 2-ig