Párkapcsolat, ünnepek és vizsgaidőszak – hogyan ne nyírjuk egymást?

Időpont: 
2017. december 06. 17:00 és 18:00 között
Helyszín: 
K épület 1. emelet 72-es terem
Kategória: 
Előadás
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
BME HSZI
A párkapcsolatban biztonságra és élményekre törekszünk – sőt, olykor pont a kapcsolatunktól várjuk mindezt.
Amikor az életünkben csőstül jönnek a változások, a stressz, felértékelődik a kapcsolatunk jelentette biztonság és biztosság. Ám, a felfokozott érzelmi állapotban tudunk-e úgy törődni a párunkkal, kapcsolatunkkal, hogy az erősítsen bennünket?
Mondják, van hogy ez nehezebben sikerül. Amikor párunk a holnapi zh előtt szeretne velünk időt tölteni, vagy amikor Anyu rángatja Öcsit hogy megyünk a Nagyihoz kötelezően mosolyogni, nem mindig jut méltó energia egymásra. Esetleg társunk is hasonló cipőben jár. Esetleg morcosan reagálunk a jószándékú, szeretetteli közeledésre.
Mit tehetünk, hogy a felfokozottság ne menjen a kapcsolatunk rovására?
Erről tanakodunk közösen az előadás és az azt követő beszélgetés során.
 
Az előadóról: Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus
Másfél évtizede párokkal, családokkal, vagy kapcsolati kérdésekkel foglalkozó egyéni kliensekkel dolgozom. Hivatásom alapját a rendszerszemléletű megközelítés jelenti, amely többek közt arra hívja fel a figyelmünket: sokféleképpen dönthetünk, de ne játsszuk el, hogy meglepődünk a következményein. Az a tapasztalatom, hogy a jó megoldások, a sikeres minták, az erőforrások összegyűjtése sokkal többet segít, mint a hibák, problémák és elrettentő példák felsorolása. Abban szeretem klienseimet segíteni, hogy saját magukat életük aktív alakítójának tudják látni – nem pedig passzív elszenvedőinek.
A Károli Gáspár Református Egyetem és a Semmelweis Egyetem óraadója, a Magyar Családterápiás Egyesület Etikai Bizottságának elnöke és a Családi Szolgálatok Ligája Alapítvány kuratóriumi tagja vagyok. A rendszerszemléletű család- és párterápiát a Magyar Családterápiás Egyesület képzésein oktatom.
Az elmúlt években több mint kétszáz előadást tartottam szakmai és érdeklődő kívülálló közönség előtt, és tíz írásom jelent meg ismeretterjesztő folyóiratokban.
 
További részletek és regisztráció a BME HSZI oldalán.