A 2011. évi Junior Prima Díjak műegyetemi díjazottjai

A Vodafone idén ötödik alkalommal osztotta ki az összesen 70 ezer euró díjazású Junior Prima Díjat a magyar oktatás és köznevelés legkiválóbb fiatal pedagógusainak. A Díj alapítóinak célja a 30 év alatti fiatal tehetségek felfedezése, és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása.

Schlotter Ildikó

Egyetemünk műszaki informatika szakán szerezte diplomáját. Másodéves korában gyakorlatvezetőként kapcsolódott be a Számítástudományi és Információelméleti Tanszék munkájába, ahol azóta is folyamatosan oktat. A tanítás során nagy hangsúlyt fektet a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozására, de arra is, hogy a sokak számára nehéz, elméleti jellegű tárgyakat megszerettesse, és a megértésen keresztül közelebb hozza a hallgatókhoz.

Tassy Gergely

Bár az ELTÉ-n szerzett alkalmazott matematikus és matematika tanári diplomát, egyetemünkön is gyakorlatot vezet a matematikus és mérnök informatikus hallgatóknak. Munkájában nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra: iskolájában gimnazista kora óta szakkört vezet, tanárként és szervezőként bekapcsolódik tehetséggondozó táborokba, és a tehetséges tanulók intenzív versenyfelkészítése mellett időt szakít a lemaradók felzárkóztatására is.