Élelmiszerinnovációs versenyt nyert a BME Gabonart csapata

Az Écotrophelia Magyarország 2013 versenyen egyetemi hallgatók mutatják be különböző élelmiszer innovációikat.

A Gaizer Tünde, Molnár Dóra, Nagy Judit és Németh Renáta alkotta csapat Dr. Tömösközi Sándor egyetemi docens irányítása, valamint a Gyermelyi Zrt, a BÜHLER AG. Svájc Magyarországi képviselete, a Mogyi Kft és a FLEXO2000 Csomagolástechnikai Kft szakmai támogatásával fejlesztették ki a Gabonart egészségtámogató, konyhakész búzaliszt alapú sütőkeverék termékcsaládot. A jelenleg forgalomban lévő teljes kiőrlésű őrleményekhez képest hosszabb ideig dagasztható és így jobb vízfelvevő képességgel rendelkezik. Jótékony népegészségügyi hatásait a magasabb élelmi rosttartalom és az alacsonyabb emészthető szénhidráttartalom biztosítja.

A teljes cikk itt olvasható.