Erasmus+ eredmények, építőkocka-kampány, M3-as metró, képzési mobilitás

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. január 27 - február 03. között.

 

2016. jan. 27. Cukin kockulnak az építőmérnökök

„Ehhez a szakmához rengeteg játékosság, kreativitás, de ugyanakkor felelősség is szükséges. Mi pont ilyen diákokat keresünk” - mondta el Dr. Joó Attila László, az Építőmérnöki Kargazdasági dékánhelyettese. A Facebook-oldalon posztsorozatot is indítottak, ahol a kockák életre kelnek. A kampányban a Karon belüli fejlesztőcsapat is részt vállalt.

https://www.mediapiac.com/marketing/Cukin-kockulnak-az-epitomernokok/4110/

További megjelenés:

http://c36.hu/2016/01/toboroz-a-bme/

http://www.mmonline.hu/cikk/kulonleges_kampannyal_toboroz_a_bme

http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=39985&referer_id=rss

 

2016. január 28. Navracsics szerint az érvényesülés legfőbb gátja a gyenge idegennyelv-tudás

Az Erasmus+ programról szólva elmondta: az az egyik legnépszerűbb integrációs program, és a magyar egyetemek vonzóak a külföldi hallgatók számára. 2014 volt az első év, amikor Magyarországon az idelátogató hallgatók száma meghaladta az innen elmenők számát: 4764 hallgató jött ide, és 4025 utazott ki. A legnépszerűbb fogadóegyetemek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a legnagyobb kibocsátók pedig a BCE, az ELTE és a BME.

http://www.hirado.hu/2016/01/28/navracsics-szerint-az-ervenyesules-legfobb-gatja-a-gyenge-idegennyelv-tudas/

 

2016. január 28. Harmincmilliárddal olcsóbb is lehetne a 3-as metró felújítása

Orosz Csaba építőmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Út- és Vasútépítési Tanszékének egyetemi docense szerint komoly talajmechanikai kockázatokkal lehet számolni, gondot jelentenek a rendszeres beázások, illetve a pálya egyenetlen süllyedése is.

www.origo.hu/nagyvilag/20160114-3-as-metro.html

 

2016. január 29. Hálózatok világában élünk

Ma már a hálózatkutatás eredményei közvetlenül hasznosulnak például egy-egy vállalat hatékonyságának növelésében. Ide kell sorolni a terrorizmus elleni harcot is, amely nyilván nem nélkülözheti a hálózatelmélet eredményeit – nyilatkozta magazinunknak Kertész János fizikus, akadémikus, a Közép-európai Egyetem (CEU) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Széchenyi-díjas professzora.

http://www.innoteka.hu/cikk/halozatok_vilagaban_elunk.1290.html

 

2016. január 29. Identitás és kultúra 03

Idén ősszel a BME Ipartanszék immár hagyományként harmadszorra indított tervezési szekciót a kari TDK konferencián belül Identitás és kultúra 03 címmel. Az így elkészült alkotásokból rendezett kiállítás február 5-től lesz megtekinthető a FUGA-ban.

http://epiteszforum.hu/identitas-es-kultura-03

 

2016. január 29. Józsa János: a mérnökképzésben is nagy érték a mobilitás

A Műegyetem rektorával elvándorló fiatalokról, járműipari kutatásokról, zsákbamacska-képzésről, versenysport-karrierről beszélgettünk. A dialógushoz Varga István, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar vezetője is csatlakozott.

http://www.autopro.hu/oktatas/Jozsa-Janos-a-mernokkepzesben-is-nagy-ertek-a-mobilitas/17739/

 

2016. február 01. Folyik az M3-as metró felújítási kérelmének elbírálása

Belügyminisztérium felkérésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jelenleg egy olyan megoldás kidolgozását végzi, amely a mozgáskorlátozottak, kerekesszékkel utazók biztonságos közlekedését segíti a mozgólépcsőkön.

http://www.hirado.hu/2016/02/01/folyik-az-m3-as-metro-felujitasi-kerelmenek-elbiralasa/

 

2016. február 02. Egykori BLG-s diákok beszámolója és tanácsai

Az előadók a választott tudományterületükből, pályájukból mutattak egy kis szeletet, köztük Fehér János és Molnár Tímea, a BME informatikus mérnök hallgatói, Juhász Sára, BME informatikus mérnök BSc-n végzett hallgató, valamint Erdős Gergely, a BME Mechatronikai mérnök BSc, BME gépészeti modellezés mérnök diákja. Az előadásokat követően közvetlen beszélgetés következett a régi tanítványokkal.

http://www.kanizsaujsag.hu/hirek/29396/egykori-blg-s-diakok-beszamoloja-es-tanacsai/

 

2016. február 03. Misszió mérnöki pontossággal

Motiváció, szakmai fejlődés, önbecsülés és hit – ezekhez szeretné hozzásegíteni a mérnökhallgatókat a nemrégiben megalakult műegyetemi református lelkészség. A református lelkészi szolgálat az előző szemeszterben alakult meg a legnagyobb és szakmailag legelismertebb műszaki képzési helyen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

http://www.parokia.hu/hir/mutat/7020/