Open Academy, virtuális labor a GPK-nak, vagány ÉMK kampány

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. november 23. és november 30. között.

2016. november 26. Ismét okosodhat az Open Academyn

Rendszerüzemeltetőket vár a Balabit november 29-én a BME Q épületében lévő Simonyi Károly előadóterembe. A tizenkettedik Open Academyn ismét ingyenesen tanulhatnak az érdeklődők.

http://bitport.hu/ismet-okosodhat-az-open-academyn
 

2016. november 25. Tomáš Rusín és Ivan Wahla (RAW) előadása a brnoi Tugendhat-villa felújításáról

A BME Lakóépülettervezési Tanszékének meghívására Tomáš Rusín és Ivan Wahla (RAW) cseh építészek tartanak angol nyelvű előadást Mies van der Rohe brnoi Tugendhat-villájának felújításáról.

http://epiteszforum.hu/tomas-rusin-es-ivan-wahla-raw-eloadasa-a-brnoi-tugendhat-villa-felujitasarol
 

2016. november 26. Virtuális laborokban végzik a szuperteszteket

Évi 10 millió forintos támogatási kerettel, közös kutatásokkal, valamint egyetemi infrastruktúrafejlesztéssel, például virtuális laborral mélyíti el a 2011 júniusa óta tartó együttműködését a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest, valamint a BME Gépészmérnöki Kara.

http://www.digitalhungary.hu/e-volution/Virtualis-laborokban-vegzik-a-szuperteszteket/3581/

 

2016. november 25.  Könyvajánló - Magyar autókrónika

Vannak, akik itthon, és vannak, akik külföldön szereztek elismerést a legkülönbözőbbjárműipari ágazatokban, sok magyar napjainkban is sikeres a nemzetközi autóvilágban. Nem véletlenül, hiszen a Budapesti Műszaki Egyetem mellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem is olyan műhely, ahol a magas színvonalú képzésnek köszönhetően globálisan is sikeres mérnököket és formatervezőket képeznek.

http://formula.hu/auto/2016/11/25/konyvajanlo-magikus-idoutazas-1

 

2016. november 28. A BME Urbanisztika tanszéke jelenti: ilyen volt a Velencei Biennále

A nemrég bezárt Velencei Építészeti Biennáléra a BME Urbanisztika Tanszékéről idén is ellátogatott egy busznyi hallgató. A következő hónapban minden napra jut egy "jelentés a frontvonalról", amelyben a diákok az általuk választott kiállításokról, az ott gyűjtött tapasztalatokról, tanulságokról, érzésekről cikkek formájában számolnak be itt, az epiteszforum.hu oldalán.

http://epiteszforum.hu/a-bme-urbanisztika-tanszeke-jelenti-ilyen-volt-a-velencei-biennale

 

2016. november 28. Vagány kampányt folytat a BME

Az Építőmérnöki Kar felismerte, hogy egy vicces kampány nem teszi kevésbé komollyá a Karon folyó munkát.

https://www.mediapiac.com/marketing/Vagany-kampanyt-folytat-a-BME/6189/

 

2016. november 29. Mostantól valóban a Debreceni Egyetem a legerősebb felsőoktatási intézmény - fekvenyomásban mindenképp

A versenyre 30 sportoló nevezett az egész ország területéről, így a házigazdákon túl érkeztek hallgatók többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Nyíregyházi Egyetemről is.

http://www.haon.hu/mostantol-valoban-a-debreceni-egyetem-a-legerosebb-felsooktatasi-intezmeny-fekvenyomasban-mindenkepp/3284715