MEFS díjazottak, egyetemi felvételi, Microsoft elnöke a BME-n

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2017.  március 29. és április 05. között.

2017. március 28. A MEFS Életműdíját adományozták Dr. Takáts Péternek

Halassy Olivér Hallgatói Díj: Tompos Balázs (BME), Németh Angéla Magyar Egyetemi sportért Érdemérm: Hellner Szelina (BME), 2016. Év Egyetemi Sportolója Díj: Miháczi Diána (BME). A MEFS Hajós Alfréd Aranyplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat egy adott szakterületen éveken át kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportvezetők kapták: Dr. Völgyesi Lajos a BME professzora, Örökös MAFC tag, az egyetemi oktatás és a vízi sportok kiemelkedő egyénisége. Népszerű és sikeres egyetemi oktatói tevékenysége összeforrt a sport szeretetével és népszerűsítésével, évtizedeken keresztül kiváló példát mutatott és mutat a kollégáinak és az egyetemi hallgatóknak arra, hogy a sikeres és eredményes egyetemi munka és tanulás elképzelhetetlen a sportos élet- és szemléletmód nélkül. Prof. Dr. Tóth Miklós MSTT elnök, volt MOB alelnök.

http://www.sopronmedia.hu/cikkek/a-mefs-eletmudijat-adomanyoztak-dr-takats-peternek

 

2017. március 31. Ezekre az egyetemekre-főiskolákra felvételiznek a legtöbben: itt a lista

A harmadik helyen szereplő SZTE-t a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem követi.

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2017/3/31/Az_idei_felveteli_legnepszerubb_intezmenyei_8KX05O

 

2017. március 31. Még képzettebb mérnökök kerülhetnek ki a BME-ről a thyssenkrupp Steering segítségével

A német thyssenkrupp technológiai konszern budapesti kompetenciaközpontja újabb megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, hogy a két fél közötti kapcsolatok erősítésével még képzettebb autóipari mérnökök kerüljenek ki az egyetemről.

http://hirek.prim.hu/cikk/2017/03/31/meg_kepzettebb_mernokok_kerulhetnek_ki_a_bme-rol_a_thyssenkrupp_steering_segitsegevel

 

2017. március 31. Külföldi egyetemek – Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák: diplomájukat az EU-n kívül akkreditáltatni kell

2015-ben és 2016-ban a legjelentősebb nemzetközi rangsorokban öt-hat hazai egyetem szerepel előkelő helyen, a debreceni mellett az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Semmelweis Egyetem (SE) vagy a Corvinus, illetve szaklistán például az Állatorvostudományi Egyetem.

http://www.haon.hu/kulfoldi-egyetemek-debrecenben-tanul-a-legtobb-kulfoldi-diak-diplomajukat-az-eu-n-kivul-akkreditaltatni-kell/3430075

 

2017. március 31. Magyarországon járt ma a Microsoft elnöke, Satya Nadella

„A Microsoft vezetője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre (BME) is ellátogatott, ahol egyebek mellett a mesterséges intelligenciában rejlő potenciálról és az IT jövőjéről osztotta meg gondolatait az 500 hallgató részvételével zajló kötetlen beszélgetésen.

https://pcforum.hu/hirek/19376/magyarorszagon-jart-ma-a-microsoft-elnoke-satya-nadella

 

2017. március 30. Újabb akadály hárult el a paksi bővítés elől

Megállapítottuk, hogy a telephely alkalmas, és meghatároztuk azokat a paramétereket, amelyeket az emberi és természeti eredetű hatások kivédése érdekében tervezésnél figyelembe kell venni - közölte Aszódi Attila , a Paksi Atomerőmű kapacitás fenntartásáért felelős kormánybiztos a Budapesti Műszaki Egyetemen tartott előadásában.

http://www.vg.hu/vallalatok/energia/ujabb-akadaly-harult-el-a-paksi-bovites-elol-485997