Futsal siker, önvezető kamionok, klímastratégia

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2017. július 19. és július 26. között.

 

2017. július 19. Tudtad? Egy magyar srác lett Zuckerberg jobbkeze

A Facebook hadiszállásának egyik kulcsembere egy fiatal magyar, aki 2011-ben költözött Kaliforniába. Ince Attila egy év után a Facebooknál helyezkedett el, mostanra pedig egy irodában dolgozik az alapítóval, Mark Zuckerberggel a BME-n végzett fizikus.

http://lajk.penzcentrum.hu/tudtad_egy_magyar_srac_lett_zuckerberg_jobbkeze.1057705.html

 

2017. július 19. Nevet váltott a BME Munkavédelmi és Továbbképző Központja

Új néven és új feladatkörökkel folytatja tevékenységét a BME Munkavédelmi és Továbbképző Központja. Mostantól KJK Műszaki Továbbképző Központ néven tervezik a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar szakmérnöki képzésének megújítását ipari partnerek bevonásával - írja a bme.hu.

http://ujbuda.hu/ujbuda/nevet-valtott-a-bme-munkavedelmi-es-tovabbkepzo-kozpontja

 

2017. július 20. A BME FUTSAL CLUB Sportegyesület közleménye

Megérkezett Törökországból a BME Futsal csapata az egyetemek közti Európa Bajnokságról, az EUSA Futsal 2017-ről. Büntetőkkel az ötödik helyen végeztek az egyetemek közti futsal EB-n.

http://os.mti.hu/hirek/128746/a_bme_futsal_club_sportegyesulet_kozlemenye

 

2017. július 21. Átrajzolhatja a környezetünket az önvezető autók elterjedése

Szalay Zsolt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépjármű-technológiai tanszék tanszékvezetője azt mondta, pénzügyi haszon szempontjából óriási potenciál rejlik az önvezető haszongépjárművekben. Az, hogy bizonyos útszakaszokon közúti járműcsoportokba szerveződnek ezek a kamionok, a közeljövőben már elképzelhető – fűzte hozzá.

http://www.hirado.hu/2017/07/21/brteljesen-atrajzolhatja-a-kornyezetunket-az-onvezeto-autok-elterjedese/

 

2017. július 21. Mitől függ, hogy kinek juthat kollégium?

Kovalovszki Máté, a BME hallgatói referense adott tájékoztatást, hogy milyen szempontok alapján lehet esélye valakinek arra, hogy a kollégium nyitott kapukkal várja.

http://napidoktor.hu/blog/video-mitol-fugg-hogy-kinek-juthat-kollegium/

 

2017. július 21. Klímastratégiák települési szinten

Hármas feladata van most a településeknek: szemléletformálás, stratégiaalkotás, kapacitásfejlesztés. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ideje klímareferenst alkalmazni, illetve feltárni az alkalmazkodóképesség lehetőségeit és korlátait – mondja dr. Pálvölgyi Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, a Klímabarát Települések Szövetsége által megvalósított európai uniós támogatású projekt szakmai vezetője.

http://www.demokrata.hu/hir/zold-jovo/klimastrategiak-telepulesi-szinten

 

2017. július 22. A molylepke bábja - Seuso-kincs: Nincs reális esélye, hogy egyszer megállapíthatják az eredeti rejtekhely pontos GPS-adatait

Balla Márta, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézetének tudományos főmunkatársa 1993-ban már kapott mintát New Yorkban a tárgyakról.

http://magyaridok.hu/lugas/a-molylepke-babja-1970380/

További megjelenés:

https://www.szabadfold.hu/aktualis/seuso_bearazva_-_tortenetek

 

2017. július 22. Keszthelyi Vivien a Red Bull magyar mérnökével találkozott

A rendezvényre közel sem hétköznapi idegenvezetőt kapott az Audi tehetséggondozó akadémiájának 16 éves versenyzője, ugyanis Kling Sándor, a Forma-1-es Red Bull istálló magyar versenymérnöke volt a kísérője. Érdekesség, hogy az osztrák csapat Milton Keynes-i központjában dolgozó Kling még a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egykori hallgatójaként maga is részt vett ezen a megmérettetésen, amelyet meg is nyert társaival.

http://www.origo.hu/sport/egyeni/20170722-keszthelyi-vivien-team-vrs-red-bull-dtm.html

 

2017. július 24. Hamarosan leállnak a magyar autógyárak – ez történt a 29. héten

Az Audi Hungaria Zrt. három magyar csapatot támogat a Formula Student hazai futamain: a SZEngine, az Arrabona Racing Team, és a BME Formula Racing Team a verseny nemzetközi mezőnyében közel 30 ország több mint 60 csapata között áll rajthoz az idei nyáron. A mérnökhallgatók egyedi motor- és járműkonstrukciókkal vesznek részt a megmérettetéseken.

https://autopro.hu/elemzesek/Hamarosan-leallnak-a-magyar-autogyarak-ez-tortent-a-29-heten/22815/

 

2017. július 24. Kapós lett a tanári pálya

Az összes jelentkező körében legnépszerűbb intézmények között az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseire egyaránt ötezernél több első helyes jelentkezés érkezett a Felvi.hu-n közzétett idei adatok szerint.

http://magyaridok.hu/belfold/kapos-lett-tanari-palya-1987354/

 

2017. július 26. Bunkónak hiszik Bárdos Andrást, pedig csak arcvak

Különös, de nem is olyan ritka problémával küzd a televíziós: bármennyire igyekszik, nem ismeri fel az arcokat. Emiatt folyton kínos helyzetbe keveredik. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kognitív Tudományi Tanszékén vizsgálják az arcvakságot.

http://www.borsonline.hu/celeb/bunkonak-hiszik-bardos-andrast-pedig-csak-arcvak/136494