SMOG-1, Tudományos versenyek olimpiáján

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2017. december 27. - 2018. január 03. között.

2017. december 26. Nemcsak tanítanak, élményt is adnak

Megjelent a Forbes Next, a Forbes technológiával, tudománnyal, jövővel foglalkozó különszáma. Mik Härtlein Károly, a BME fizikatanárának kedvenc kísérletei? Mit kezdjen az oktatás a modern technológiával, a minket körülvevő internettel? Erre keresi a válaszokat Joós Andrea.

https://forbes.hu/uzlet/nemcsak-tanitanak-elmenyt-is-adnak/

 

2017. december 27. Magyar fiatal a tudományos versenyek olimpiáján

Az idei döntőn 38 ország több mint 100 fiatalja vett részt. A tallinni döntőn a 89 projekt közül, Molnár Áron (a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium végzett diákja, jelenleg a BME hallgatója) az “Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor” c. projekttel az Intel ISEF (Intel International Science and Engineering Fair) díját nyerte el, ennek köszönhetően részt vehet a 2018 májusában, Pittsburgh-ben megrendezendő tudományos versenyek olimpiáján.

http://civilhirugynokseg.hu/magyar-fiatal-tudomanyos-versenyek-olimpiajan/

 

2017. december 27. Ezért vásárolnak a fiatalok, mint az őrültek

„Az Y és a Z generációknál a vásárlás a másoknak való megfelelést, illetve az elfogadás iránti vágyat is jelenti, sokszor a média által alkotott ideálokat igyekeznek követni, olyan példaképeket, akik a valóságban gyakorlatilag nem is léteznek” – mondta Fetter Barbara, a BME PhD-hallgatója, fenntarthatófogyasztás-kutató, a 2000 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív kutatás készítője.

http://www.digitalhungary.hu/e-volution/Ezert-vasarolnak-a-fiatalok-mint-az-orultek/5491/

 

2017. december 27. További növekedést vár a Continental Magyarországon

A munkaerő hosszú távon is fenntartható biztosítása érdekében a magyarországi Continental az idén is számos közép- és felsőoktatási intézménnyel (többek között például a BME-vel, a Szegedi Tudományegyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a gödöllői Szent István Egyetemmel) alakított ki célirányos képzéseket, szélesítve a gyakorlati oktatások körét.

https://www.vg.hu/gazdasagihirek/tovabbi-novekedest-var-continental-magyarorszagon-2-725751/

 

2017. december 28. Új magyar műhold áll a környezetvédelem szolgálatába

Újabb magyar műhold állhat Föld körüli pályára jövőre – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön. Dudás Levente, a projekt műszaki vezetője azt mondta, hogy a SMOG-1 2018 második negyedévére kapott startidőpontot, amely azonban valószínűleg tolódik majd.

https://www.vg.hu/kozelet/uj-magyar-muhold-kornyezetvedelem-szolgalataba-726719/

További megjelenés:

http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/magyar_zsebmuholddal_terkepezik_fel_bolygonk_radiofrekvencias_szennyezettseget/2544071/

http://www.kisalfold.hu/tudomany/magyar_zsebmuholddal_terkepezik_fel_bolygonk_radiofrekvencias_szennyezettseget/2544071/

http://pestpilis.hu/kitekinto/2017/12/ujabb-magyar-muholdat-lonek-fel-jovore

 

2017. december 29. Magyarország legfontosabb kreatív felsőoktatási intézményei

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: Európa első polgári mérnökképző intézete – amely az ország első számú műszaki felsőoktatási intézménye, valamint egyik vezető kutatóegyeteme – 235 éves múlttal és nemzetközi oktatási, szakmai-tudományos tekintéllyel. Az egyetem kreatív alkotóterületeket érintő szakjai építész- és építőmérnöki, iparitermék- és formatervezői, valamint járműmérnöki képzést kínálnak. Nemzetközi kapcsolatai – mintegy 120 egyetemmel való együttműködése révén – szinte az egész világra kiterjednek. Felnőttképzési Központjának tevékenysége az élethosszig tanulás jegyében a műszaki-mérnöki tudományok szinten tartását és elmélyítését tűzte ki célul. bme.hu

http://hir6.hu/cikk/135886/magyarorszag_legfontosabb_kreativ_felsooktatasi_intezmenyei