Újabb ösztöndíj lehetőség a BME hallgatói részére

Folytatódik Lám István BME-n végzett mérnök informatikus, a GE Foundation Scholar Leaders Program korábbi díjazottjának sikertörténete.

A GE Foundation Scholar-Leaders egyetemi ösztöndíjprogram a kelet-közép-európai régióban egyedülálló vezetőképző program, amely több mint tíz éve van jelen Magyarországon. A nyertesek a díjon felül részeseivé válnak egy cseh, magyar, lengyel és román diákokból álló hálózatnak, és a GE segítségével betekintést nyerhetnek az egyik legsikeresebb vállalat életébe.

Lám István 2010-ben a BME hallgatójaként nyerte el a díjat (a képen az amerikai nagykövet, a GE kelet-közép európai igazgatója és az Institue of International Education igazgatója társaságában látható a díjátadón). Azóta István egy Scholar-Leader társával együtt egy rendkívül ígéretes startup céget alapított (Tresorit Kft.), amely a BME égisze alatt kezdte bontogatni szárnyait 2011-ben, és azóta már számos elismerést gyűjtött be például legutóbbi fejlesztésükkel (http://geforcee.geblogs.com/aim-for-the-clouds/). Az idézett projekt keretében egy egyszerűen használható, felhő alapú, biztonságos fájlszinkronizáló szoftvert fejlesztettek ki, kifejezetten az üzleti felhasználók bizalmas adatainak megosztására.

Idén az ösztöndíjprogram ismét fogad jelentkezőket. További információ: http://www.scholarshipandmore.org/hungary/program-details/

Jelentkezési határidő: 2012. december 17.