Több pályán is támadnak a BME futsalosok

Ezüstérmes lett a BME futsal csapata az idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon. Gőzerővel szervezik a legnagyobb hazai kispályás labdarúgó tornát is.

„Nagy csatában a döntőben 3-2-re kikaptunk, így a BME második lett” – számolt be az április végén Pécsett lezajlott versenyről Huszár Viktor szakosztályvezető a bme.hu-nak. „Ez is szép eredmény és büszkék vagyunk rá. Fogunk még a dobogón végezni egyetemi bajnokságban” – bizakodott. A női-férfi Futsal Final Four-on végül a Semmelweis Egyetem lányai és a Miskolci Egyetem fiai diadalmaskodtak. A torna legjobb férfi játékosa azonban egy műegyetemista lett: Máté András épületgépész MSc hallgató.

Április első hétvégéjén rajtolt Magyarország legnagyobb kispályás labdarúgó bajnoksága, a Forever Cup, amelynek főszervezője szintén a BME FC. „Nem minden a profi labdarúgásról szól Magyarországon, hiszen sokkal többen játszanak kispályán” – hangsúlyozta a kupa főszervezője. Huszár Viktor szerint 3-400 ezren fociznak rendszeresen amatőrként kispályán. A BME-n nagy hagyománya van az amatőr műfüves focibajnokságnak, ráadásul a BME FC az egyik legnagyobb egyetemi sportklub, innen jött az országos kupa szervezésének ötlete – ismertették a szervezők, akik szeretnék az egyetemi sportot is magasabb szinten űzni. Nyilasi Tibor, Dombi Tibor és a kupa reklámarca, Torghelle Sándor első szóra a kezdeményezés mellé álltak – büszkélkedett Huszár Viktor. „Rájuk gondol örömmel egy amatőr kispályás focista is, velük együtt szeretnénk a foci szeretetét promotálni” – hangsúlyozta. „Csupaszív játékos, meghal a pályán, ezt mondták az egyetemisták” – mesélte a szakosztályvezető utóbbiról a torna reklámfilmjének tervezése kapcsán.

Erdélyből és a Vajdaságból is érkeztek csapatok a kupára – emelte ki Huszár Viktor. Az öt hétvégén át tartó versenysorozatban az egynapos selejtezőket követően a legjobb csapatok egy nagyszabású döntőn mérhetik össze ügyességüket május 17-én. A versenysorozat négy millió forintos összdíjazású.

Fotó: BME FC