A legzöldebb tanszék = a legzöldebb könyvtár

A BME OMIKK nyerte el idén a Legzöldebb Tanszék címet a fél évtizede tartó nemes versengés résztvevőjeként.  

A díjátadón nemcsak a Legzöldebb Tanszék kapott díjat, hanem a Legtöbbet Zöldült Tanszék is, amely idén a Környezetgazdaságtan Tanszék lett. Az Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Intézet a kiemelkedő szervezettségért és elkötelezettségért különdíjban részesült.

Péceli Gábor rektor, Danila Attila gondnok, a könyvtári zöld mozgalom "motorja", Friedmann Natália igazgatási osztályvezető és Pétervári Csilla, a BME Egyetemi Zöld Kör elnöke

A díjak mellett kiosztották a Zöld Tanszék minősítéseket azoknak a tanszékeknek, amelyek a versenyben az ehhez szükséges szintet teljesítették:

Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Intézet

Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Környezetgazdaságtan Tanszék

Középülettervezési Tanszék

BME Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár

Távközlési és Médiainformatika Tanszék

A Zöld Tanszék Versenyt (ZTV) idén rendezték meg utolsó alkalommal ebben a formában. „A program elérte maximális potenciálját, minden olyan szervezeti egység részt vett már, amely nyitott az ilyen kezdeményezésekre” – számolt be a bme.hu-nak Nagymihály Bálint, az Egyetemi Zöld Kör munkatársa. „Ez nem jelenti azt, hogy a jövőben a Kör feladja céljait, már dolgozunk egy, a ZTV utódjául szolgáló programon” – tette hozzá a verseny koordinátora.

Szintén „zöld hír”, hogy a „Bringázz a munkába!” elnevezésű, a kerékpáros közlekedést népszerűsítő tavaszi kampányban a BME több szervezeti egysége is előkelő helyezést ért el az egyetemek és főiskolák versenyében. A dolgozók és a diákok összlétszámához viszonyítva a legtöbben az Építőmérnöki Karról járnak kerékpárral dolgozni. Az idén Legzöldebb Tanszék, a BME OMIKK pedig a szintén előkelőnek számító 12. helyet szerezte meg.

Fotó: Danila Attila