Egy doboznyi szeretet

Karácsonyi adománygyűjtést rendezett a Műegyetem több szervezete is decemberben.

„Csempésszünk együtt egy kis örömet a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek karácsonyába!”  - a BME Hallgatói Külügyi Testület (BME HKT) idén a Tűzoltóutcai Gyermekklinika Őrzők Alapítványának Őrzők Vára kezdeményezéséhez kérte az egyetem polgárainak támogatását.

Az „Őrzők” közreműködésével a Gyermekklinika ambuláns rendelésén várakozó gyermekek kézműves foglalkozással tölthetik el a várakozás hosszú perceit. A kreatív alkotás élményterápia, ezért az alapítvány munkatársai rendhagyó Mikulás csomagjaikba csoki helyett a kézműveskedéshez szükséges eszközöket kértek a jótékonysági gyűjtésen.

Az Építészmérnöki Kar oktatói és adminisztrációs munkatársai játékokat, higiéniai eszközöket, valamint száraz élelmiszereket gyűjtöttek a rászorulóknak.

 

 

 

 

 

A kari szervezők az adományokat eljuttatták a Cipősdoboz Akció, valamint a Mikulásgyár központi gyűjtőhelyére. (Forrás:epitesz.bme.hu)

A BME HKT az egyetem három pontján (Könyvtár aula, E épület, Q épület) több mint két héten át várta az adományokat. A 2014-es Cipősdoboz Akción összesen 90 „doboznyi szeretet” gyűlt össze.

Adományozási akciót indított a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Mentorgárdája is. A mintegy 20 mentor Kalmár Tamás mentorgárda-vezető kezdeményezésére, az elsőévesekkel karöltve gyűjtött a rászorulóknak a cipősdoboz-akcióhoz hasonló keretek között. Az adományozás szervezését utolsó idei programjukkal – a Gólyakarácsonnyal – kapcsolták össze, az elsőévesek szórakoztatásán felüli értéket is adva a rendezvénynek. Az esemény keretein belül rendezett vetélkedő előfeladatai közé tartozott az adománygyűjtés, így mind a 10 nevező csapat egyenként 2-3 doboznyi törődéssel járulhatott hozzá a rászorulók karácsonyi ajándékozásához. Az összegyűjtött csomagok meleg ruhákat, pokrócokat, és gyermekeknek szánt játékokat tartalmaztak, amelyeket személyesen juttattak el az Oltalom Karitatív Egyesülethez. Az első akció sikerességén felbátorodva a mentorok jövőre is terveznek hasonlót, mert úgy vélik, hogy az elsőévesekkel együtt gyűjtött ajándékok adományozása kiváló lehetőség egy, a példamutatást szem előtt tartó szervezet számára.

(M.K. Á. – GT Times, BME-GTK Mentorgárda)

- MA -

Fotó: Pintér Erik