BME-sek a világ legjobb hekkerei

A műegyetemi CrySyS Lab csapata nyerte a világ legrangosabb hekkerversenyét, az amerikai International Capture The Flag-et.

A Kaliforniai Egyetem Santa Barbarában (http://www.ucsb.edu/academircs/) kifejezetten egyetemista csapatoknak szervezett versenye az egyik legfontosabbnak és legjobbnak számít a hekker-témában – tudtuk meg. A világ számos országából összesen 88 csapat mérte össze erejét az április 10-i küzdelemben. A Műegyetemet a Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék CrySyS Lab IT biztonsági laboratórium csapata, a !SpamAndHex képviselte.

A győztes hekkercsapatot a CrySyS Student Core diákkör tagjai, a labor tagjai és doktoranduszai, valamint tehetséggondozó programjuk ifjú reménységei alkották:

Ács-Kurucz Gábor, Badics Alex, Bencsáth Boldizsá, Bene Máté, Buttyán Levente, Félegyházi Márk, Gazdag Andrá, Hegedűs Tamás, Hegyi Zsolt, Holczer Tamás, Horváth Máté, Kamarás Roland, Korsós Ákos, Kócsó Balázs, Miru György, Molnár Bálint, Molnár Gábor, Mózes Ádám István, Németh Antal, Kett József, Kiss Róbert, Koczka Tamás, Kurucsai István, Lomoschitz Lilla, Osztertág Dávid, Papp Dorottya, Papp Győző, Pék Gábor, Szarka Gábor, Tolnai Miklós, Tóth Kamilla, Tóth Levente, Varga Erik Krisztián, Varga Iván András, Vaspöri Gábor, Rostás Balázs.

A UCSB néhány helyi, majd országos versenyt követően 2004-től rendezi meg nemzetközi iCTF versenyét (További részletek: http://ictf.cs.ucsb.edu/), ahol a  CrySySLab IT idén immár 4. alkalommal indított hekkercsapatot. A !SpamAndHex sikerhez hozzájárultak a CrySyS Lab és a CrySyS Student Core ipari támogatói: a Microsec, az Evopro, az MRG-Effitas, a Tresorit és a Balabit.