A fiatalok újszerű, innovatív ötleteit is várják a budapesti projektekben

Öt műegyetemi hallgató is elnyerte a Fővárosi Önkormányzat ősszel induló, pénzjutalommal és szakmai gyakorlatszerzési lehetőséggel járó ösztöndíját.

Idén 19 pályázó, köztük 5 BME-s hallgató nyerte el a Budapest Ösztöndíj Programot. A kiválasztott fiatalok szeptemberben kezdik meg szakmai gyakorlatukat és kutatómunkájukat a Fővárosi Önkormányzatnál, betekinthetnek a testület munkájába, és gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a helyi közigazgatásban.

„A testület számít a fiatalok javaslataira, mert együttgondolkodva, újszerű nézőpontból egy közös és élhető jövő alapjait teremthetik meg” – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes az elismerő oklevelek átadása alkalmából rendezett ünnepségen. Hozzátette: „a főváros támogatja azokat a tehetséges fiatalokat, akik kreativitásukkal formálhatják Budapest arculatát, elősegíthetik akár önkormányzati szintű innovációk születését, és azok horizontális, az ágazatok és a kerületek közötti terjesztését”. Részben e célból fűzi szorosabbra kapcsolatait és kötött együttműködési megállapodást is az önkormányzat a pedagógiai és a nevelési tudással rendelkező fővárosi felsőoktatási intézményekkel, így több főiskolával és egyetemmel.

A 2008-ban alapított Budapest Ösztöndíj Programban évente 20 nappali tagozaton végzős és budapesti székhelyű felsőoktatási intézmény hallgatója vehet részt. A kiválasztottak a szakmai gyakorlatszerzési lehetőség elnyerésén túl 10 hónapon keresztül havi bruttó 50.000 forint ösztöndíjban részesülnek.

Fotó: Kovács Enikő, budapest.hu

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján, a 2016-2017. évben a Budapest Ösztöndíj Program műegyetemi nyertesei:

Hortay Olivér, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának pénzügy szakos hallgatója,

Kovács Lelle, a BME Építészmérnöki Karának építészmérnök szakos hallgatója,

Pálfy Máté, a BME Építészmérnöki Karának építészmérnök szakos hallgatója,

Petró Noémi, a BME Építészmérnöki Karának építészmérnök szakos hallgatója,

Rády Szilveszter Károly, a BME Építészmérnöki Karának építészmérnök szakos hallgatója.