Rektori levél minden egyetemi polgárnak

Az egyetem a BME GTK akkreditált képzéseit, doktori iskoláit, az egyetem tulajdonában, illetve kezelésében lévő javait megtartja, és valamennyi hallgatójának biztosítja, hogy tanulmányaikat itt fejezhessék be.


Kedves Kollégák és Hallgatók!

 

Államtitkár úr ma, 2016. december 2-án tájékoztatott, a BME GTK Kari tanácsának 9 oktató, 2 nem oktató és 9 hallgató tagja november 30-án aláírt egy olyan nyilatkozatot, amelyben kérik a BME GTK kiválásos beolvadását az ELTE-be.

Az egyetem vezetése, ahogy eddig is, államtitkár úr kérésével összhangban az egyetem egységét meg kívánja őrizni, mert továbbra is meggyőződése, hogy a műszaki és gazdasági terület egy intézményen belüli művelése igazán hatékony.

Ennek szellemében az egyetem a BME GTK akkreditált képzéseit, doktori iskoláit, az egyetem tulajdonában illetve kezelésében lévő javait megtartja, és valamennyi hallgatójának biztosítja, hogy tanulmányaikat itt fejezhessék be.

Ehhez a feltételeket biztosítjuk, sajnálatunkat fejezzük ki az előállt helyzet miatt és az esetleg távozó kollégák hiányát igyekszünk minél előbb pótolni. A BME GTK oktatóinak, dolgozóinak és hallgatóinak a nyugodt munkavégzéshez, szakmai és tudományos előmenetelhez a feltételeket biztosítjuk.

Ehhez kérem az egyetem polgárainak együttműködő támogatását.

 

Józsa János

rektor